Normandische mosselen in cider uit In een Franse keuken van Susan Herrmann Loomis

Het mosselseizoen is van start gegaan en mosselen zijn nu volop verkrijgbaar. Bij de meeste supermarkten zijn ze deze.week in de aanbieding dus grijp je kans. 

Met dit recept van Susan Herrmann Loomis uit In een Franse keuken kookte ik de mosselen anders dan ik gewend ben. Normaal gesproken kook ik mosselen per kilo in een mosselpan en dat betekent dat ik regelmatig op moet staan om weer een lading te koken. Door de mosselen in één keer te koken in een grote soeppan is dat niet nodig en eten we allemaal tegelijk. Wel zo gezellig.  


 

Voor vier tot zes personen

Bereiden totaal: 30 minuten. 

 

3 kg mosselen 

1 sjalot,  gesnipperd 

2 verse of gedroogde laurierblaadjes 

4 takjes verse platte peterselie 

10 gele zwarte peperkorrels

20 takjes verse tijm

60 ml alcoholhoudende appelcider (brut)

versgemalen zwarte peper 

 

Doe de mosselen in een grote  soeppan. Voeg de sjalor, laurierblaadjes, takjes peterselie, peperkorrels en takjes tijm toe. Giet de cider erover, hussel en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en kook de mosselen tot ze open zijn. Schud hierbij geregeld met de pan. Kook de mosselen nog een minuut, in totaal ongeveer 8 minuten. Gooi de mosselen die nu nog niet open zijn weg. 

Strooi een ruime hoeveelheid zwarte peper over de misselen en dien ze op met  veel brood ernaast.  

 


 

Nieuwsgierig geworden naar In een Franse keuken van Susan Herrmann Loomis?

Bekijk het boek bij Bol.com



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.