
4-6 personen - 30 minuten
schaal & schelpdieren
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 verse of gedroogde laurierblaadjes
- 4 takjes verse platte peterselie
- 10 gele zwarte peperkorrels
- 20 takjes verse tijm
- 60 ml alcoholhoudende appelcider (brut)
- versgemalen zwarte peper
Bereiden
Doe de mosselen in een grote soeppan. Voeg de sjalot, laurierblaadjes, takjes peterselie, peperkorrels en takjes tijm toe. Giet de cider erover, hussel en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en kook de mosselen tot ze open zijn. Schud hierbij geregeld met de pan. Kook de mosselen nog een minuut, in totaal ongeveer 8 minuten. Gooi de mosselen die nu nog niet open zijn weg.
Strooi een ruime hoeveelheid zwarte peper over de mosselen en dien ze op met veel brood ernaast.

Kookboek

In een Franse keuken
Susan Herrmann Loomis
Hoe doen die Fransen dat toch? Een drukke baan weerhoudt ze er niet van om dagelijks een verse driegangenmaaltijd ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.