Kersensoep met mascarpone en gekaramelliseerde amandelen uit Elle Eten nr. 3

Verse kersen zijn nu lekker zoet dus pak je kans en koop ze meteen want met kersen kan je alle kanten op. Ze smaken heerlijk in zoete èn in hartige gerechten. 
Deze kersensoep kan je zowel warm als koud eten. Koud met de mascarponeroom die hier beschreven staat en warm is hij super met ijs. Bijvoorbeeld met amaretto cantuccini-ijs uit De man die koken kan van Walter Luitwieler. Voor de soep heb je een klein scheutje wijn en prosecco nodig. Drink de wijn bij de rest van je etentje en de prosecco als aperitief of dessertwijn. Of maak er net als ik een cocktail van. Dat recept krijg je morgen. 

 

Voor vier personen

Bereiden totaal: 25 minuten + afkoelen

 

100 ml rode wijn

100 ml prosecco 

75 g lichtbruine basterdsuiker 

1 kaneelstokje

1 takje tijm

2 vanillestokjes, de.zaadjes eruit geschraapt

 

Voor de gekaramelliseerde amandelen

50 g lichtbruine basterdsuiker

75 g blanke amandelen

 

Voor de geklopte mascarpone 

100 ml slagroom 

100 g mascarpone

2 el poedersuiker 

 

Doe voor het pocheervocht de wijn, suiker, kaneel, tijm en de vanilllestokjes met de zaadjes in een grote sauspan. Breng tot aan het kookpunt en voeg de kersen toe.

Hou een minuut of 3 tegen de kook aan, haal van het vuur en laat de kersen in het vocht afkoelen. Als.je wilt, kun je dit tot 2 dagen van tevoren bereiden.

 

Doe voor de amandelen de.suiker met 25 ml water in een pannetje en laat de suiker op laag vuur smelten. Laat hem staan en roer met een houten lepel tot hij mooi goudbruin is. Doe de noten erbij en roer ze voorzichtig door de karamel. Doe het mengsel over op een vel bakpapier en laat afkoelen. Breek de karamel in stukjes.

 

Klop terwijl de karamel afkoelt de slagroom, mascarpone en poedersuiker in een kom tot stijve pieken en zet weg.

 

Verwijder als de soep is afgekoeld de vanille- en kaneelstokjes en tijm. Serveer de kersensoep in kommen met een flinke dot room erbij en garneer met de amandelen.

 


 

Bestel hier het foodmagazine Elle Eten nr. 3.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.