Kersensoep met mascarpone en gekaramelliseerde amandelen

4 personen - 25 minuten + afkoelen

toetje

Ingrediënten

  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml prosecco 
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker 
  • 1 kaneelstokje
  • 1 takje tijm
  • 2 vanillestokjes, de.zaadjes eruit geschraapt

 

  • Voor de gekaramelliseerde amandelen
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 75 g blanke amandelen

Voor de geklopte mascarpone 

  • 100 ml slagroom 
  • 100 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker 

 


Bereiden

Doe voor het pocheervocht de wijn, suiker, kaneel, tijm en de vanilllestokjes met de zaadjes in een grote sauspan. Breng tot aan het kookpunt en voeg de kersen toe.

Hou een minuut of 3 tegen de kook aan, haal van het vuur en laat de kersen in het vocht afkoelen. Als.je wilt, kun je dit tot 2 dagen van tevoren bereiden.

 

Doe voor de amandelen de.suiker met 25 ml water in een pannetje en laat de suiker op laag vuur smelten. Laat hem staan en roer met een houten lepel tot hij mooi goudbruin is. Doe de noten erbij en roer ze voorzichtig door de karamel. Doe het mengsel over op een vel bakpapier en laat afkoelen. Breek de karamel in stukjes.

 

Klop terwijl de karamel afkoelt de slagroom, mascarpone en poedersuiker in een kom tot stijve pieken en zet weg.

 

Verwijder als de soep is afgekoeld de vanille- en kaneelstokjes en tijm. Serveer de kersensoep in kommen met een flinke dot room erbij en garneer met de amandelen.

Magazine

Elle Eten nr. 3-2017



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.