Sappige rundvleesspiezen met mierikswortel-dipsaus

10 spiesen - 10 minuten + wachttijd

vlees - bbq

Ingrediënten

  • 500 g runderlende 
  • 1 1/2 tl rodewijnazijn 
  • 3 el geraspte mierikswortel 
  • 2 el rozemarijn (alleen de naaldjes) of 1 tl gedroogde 
  • 0.6 dl olijfolie 

 

  • 2 el worcestershiresaus 
  • 2 el port
  • 200 ml crème fraîche 
  • 1/2 tl dijonmosterd
  • een royale snuf zout 
  • 4 el bieslook, gehakt 

 


Bereiden

Snijd het vlees in blokken van 2,5 cm en doe in een diepvrieszak, samen met de azijn en 1 el mierikswortel.  Doe er de rozemarijn bij plus de olijfolie, worcestershiresaus en port. Laat het vlees minstens 20 minuten in de koelkast marineren, maar het liefst tot de volgende dag.

 

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en leg in die tijd 10 satéprikkers in water in de week.

 

Maak de dipsaus door de crème fraîche, de resterende mierikswortel, de dijonmosterd, het zout en de bieslook door elkaar te kloppen. Houd een beetje bieslook achter om op de saus te strooien. 

 

Verhit de grill, rijg 3 tot 4 stukken vlees aan elke spies en schroei het vlees 2 minuten aan de ene kant, vervolgens 2 minuten aan de andere kant. Leg de spiezen op een bord en leg er desgewenst takjes rozemarijn tussen. Laat de spiezen voordat je ze serveert een beetje afkoelen. 

Kookboek

Nigella Express

Nigella Laswon

In Nigella Express helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit kookboek is een bron van geluk voor iedereen ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.