Sappige rundvleesspiezen met mierikswortel-dipsaus uit Nigella Express van Nigella Lawson

Dit is een recept dat je kunt serveren als de mensen staan te praten en een beetje rondlopen, maar dat evengoed kan dienen als voorgerecht bij een maaltijd waarbij iedereen aan tafel zit. 

Als je er ook lamsspiezen bij wilt serveren, gebruik daarvoor dan in blokjes gesneden lamsbout en vervang de mierikswortel in de marinade door een theelepel gemalen komijn en een theelepel.gemalen koriander. Maak een dipsaus door kant en klaar gekochte humus te mengen met Griekse yoghurt. Besprenkel de saus met een beetje olijfolie en stroo er tot slot wat granaatappelpitten over. 
Nigella Lawson 

 

Voor tien spiezen

Marineren: 20 minuten tot 24 uur. Grillen: 4 minuten.

 

500 g runderlende 

1 1/2 tl rodewijnazijn 

3 el geraspte mierikswortel 

2 el rozemarijn (alleen de naaldjes) of 1 tl gedroogde 

0.6 dl olijfolie 

2 el worcestershiresaus 

2 el port

200 ml crème fraîche 

1/2 tl dijonmosterd

een royale snuf zout 

4 el bieslook, gehakt 

 

Snijd het vlees in blokken van 2,5 cm en doe in een diepvrieszak, samen met de azijn en 1 el mierikswortel.  Doe er de rozemarijn bij plus de olijfolie, worcestershiresaus en port. Laat het vlees minstens 20 minuten in de koelkast marineren, maar het liefst tot de volgende dag.

 

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en leg in die tijd 10 satéprikkers in water in de week.

 

Maak de dipsaus door de crème fraîche, de resterende mierikswortel, de dijonmosterd, het zout en de bieslook door elkaar te kloppen. Houd een beetje bieslook achter om op de saus te strooien. 

 

Verhit de grill, rijg 3 tot 4 stukken vlees aan elke spies en schroei het vlees 2 minuten aan de ene kant, vervolgens 2 minuten aan de andere kant. Leg de spiezen op een bord en leg er desgewenst takjes rozemarijn tussen. Laat de spiezen voordat je ze serveert een beetje afkoelen. 


In Nigella Express helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit kookboek is een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de tijd niet voor kan vinden, de droom van elke werkende moeder, en de veel te drukke mens van tegenwoordig.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.