Kookboeken augustus 2017

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest inspirerende en opvallende nieuwe kookboeken die in augustus 2017 worden verwacht. 

 

Auteur: Ciro Cristiano

Uitgever: Good Cook

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 480

ISBN: 9789461431721

Prijs: € 24,95

Verwacht: 25-08-2017

Big Mamma van Ciro Cristiano

Inhoud kookboek

Dit meer dan complete Italiaanse kookboek is een ode aan Big Mamma, Stella di Viesto, en haar Italiaanse keukenbrigade, eigenaar van enkele goed aangeschreven en zeer drukbezochte Italiaanse trattoria (East Mamma en Ober Mamma in Parijs).

Maak pasta alla carbonara zoals het hoort, zonder room; gebruik het liefst guanciale en mocht je daar niet aan kunnen komen, vervang het dan door pancetta. Gebruik nooit gemalen peper uit een potje, maar altijd versgemalen! Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat.

 

Op Good Cook kan je een inkijkexemplaar downloaden van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Nigel van der Horst

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 160

ISBN: 9789024577590

Prijs: € 20,-

Verwacht: 21-08-2017

Chef met lef van Nigel van der Horst

Inhoud kookboek

Dit kookboek van Chef met lef Nigel van der Horst draait om balans & lekker eten. 

Nigel van der Horst, alias Chef met lef, ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza’s én op gewicht blijven. Nigel schrijft geen dieet voor, maar geeft inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag met een persoonlijk maaltijdplan.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Jeroen Meus

Uitgever: Manteau

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 288

ISBN: 9789022334232 

Prijs: € 24,99

Verwacht: 28-08-2017

Dagelijkse kost 2 van Jeroen Meus

Inhoud kookboek 

Geluk kun je koken, zegt Jeroen Meus. De nieuwe ‘Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand’ verschijnt eind augustus, gelijktijdig met het nieuwe seizoen van ‘Dagelijkse kost’ op Eén.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Nicolas Stromboni

Uitgever: Fontaine

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 320

ISBN: 9789059567511 

Prijs: € 24,95

Verwacht: 31-08-2017

De keuken van Corsica van Nicolas Stromboni

Inhoud kookboek

De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde 'eiland van de schoonheid'. Het gastronomische erfgoed van Corsica komt glansrijk aan bod: je komt niet alleen alles te weten over de productie van figatellu, brocciu en mirtelikeur, maar leert ook hoe je zelf de befaamde ratatouille van Gisèle bereidt, of de canistrelli met hazelnoot van Gabriel... Alle smaken van dit prachtige eiland in 80 recepten!

 

Op Fontaine kan je een inkijkexemplaar downloaden van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Victoria Moore

Uitgever: Atlas Contact

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 472

ISBN: 9789045034690

Prijs: € 34,99

Verwacht: 31-08-2017

De wijn-spijsbijbel van Victoria Moore

Inhoud kookboek

Hoe kies je de beste wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Het is een vraag die iedere (thuis)kok en wijnliefhebber zich stelt. Iedereen weet immers dat een goede wijn-spijscombinatie een gerecht kan maken of breken. Om te voorkomen dat je experimenten een catastrofe worden, is het wel zo handig als je over de juiste kennis beschikt. De wijn-spijsbijbel biedt de lezer precies dat. Victoria Moore is vinoloog en smaakexpert en het combineren van eten en wijn ziet ze als een creatieve ontdekkingstocht. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rood en waarom zijn chili, knoflook, citroen en azijn game-changers?  

Op Atlas Contact kan je het eerste hoofdstuk van dit heerlijke boek lezen.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Stephan Mitsch

Uitgever: Good Cook

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 272

ISBN: 9789461431714 

Prijs: € 24,95

Verwacht: 01-08-2007

Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch

Inhoud kookboek 

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee maar ook aan lekker eten. Recepten uit Barcelona neemt je mee dwars door culinair Barcelona. Eindbestemming? Barcelona op je bord!

Recepten uit Barcelona is door de prachtige sfeerfotografie meer dan alleen een kookboek. Je snuift als het ware de geur op van de visrestaurantjes aan zee, de drukbezochte tapasbarretjes in de volkswijk Barceloneta en niet te vergeten van de overdekte mercati met hun prachtige uitstallingen van groenten, vis, vlees en nog veel meer heerlijkheden.

 

Op Goodcook kan je een inkijkexemplaar openen van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Trine Hahnemann

Uitgever: Terra

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 288

ISBN: 9789089897473

Prijs: € 29,99

Verwacht: 07-08-2007

Scandinavisch comfort food van Trine Hahnemann

Inhoud kookboek

De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke Scandinavische gerechten kunt maken. In Scandinavisch Comfort Food lees je over haar manier van koken voor vrienden en familie en over haar manier van leven. Hierbij staat het gevoel van hygge centraal. Familiediners, haar liefde voor groente, soepen voor alle seizoenen, salades, tafelzuur en jams, broden en zoetigheid: het komt allemaal aan bod. Geniet van de smaken die de Scandinavische keuken biedt in meer dan 130 recepten.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Naomi Pomeroy

Uitgever: Spectrum

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 400

ISBN: 9789000355754

Prijs: € 39,99

Verwacht: 24-08-2007

Smaak en techniek van Naomi Pomeroy

Inhoud kookboek

Leer thuis koken als een meesterchef met Smaak & techniek: 140 recepten die dé basis vormen van goed kunnen koken.

In dit kookboek deelt chef-kok Naomi Pomeroy al haar kennis, passie en ervaring. Ze leidt je stap voor stap door elk recept, laat zien hoe de gerechten worden opgebouwd en onthult de eenvoudige technieken die chefs toepassen om professionele resultaten te behalen.

Smaak & techniek bevat gedetailleerde informatie over ingrediënten, gereedschappen en technieken. Dit inspirerende kookboek ontraadselt het hoe en wat van koken, en geeft je het vertrouwen en de knowhow om een meesterlijke thuiskok te worden. Zo maak je eenvoudige, maar adembenemende maaltijden.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Uitgever: Lannoo

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 160

ISBN: 9789401444101

Prijs: € 19,99

Verwacht: 25-08-2007

Toppers met gehakt van Ilse kookt

Inhoud kookboek

Gehakt is een echt succes: je maakt er eenvoudige gerechten mee die snel klaar zijn en waar iedereen dol op is. Smaakvolle schotels die mooi presenteren en toch vriendelijk zijn voor je budget.Bovendien: gehakt is superveelzijdig. Denk aan balletjes in de soep of met tomatensaus, een klassiek vleesbroodje of een zuiderse variant, een stevige braadworst met stoemp of pittige merguezworstjes.En natuurlijk past gehakt ook perfect in een pasta, een ovenschotel, een hartige taart of een pannenkoek. Allemaal even lekker!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Bart van Olphen

Uitgever: Carrera

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 256

ISBN: 9789048839810

Prijs: € 25,-

Verwacht: 17-08-2007

Vis voor elke dag van Bart van Olphen

Inhoud kookboek

Vis voor elke dag biedt 100 makkelijke visrecepten afkomstig uit alle windstreken; van IJsland tot India en van Gambia tot Australië. Of je nu inspiratie zoekt voor een snelle lunch, een snack voor bij de borrel of een feestelijke maaltijd, de gerechten zijn geschikt voor elke dag, op elk gewenst moment. Van bakkeljauwkroketjes, tonijntosti en pasta met kokkels en witte wijn tot tajine met rode poon, viskoekjes en risotto met kreeft. Een groot deel van deze recepten verscheen eerder in Bart's Fish Tales.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Mirjam Leslie-Pringle

Uitgever: Carrera

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 256

ISBN: 9789048839414

Prijs: € 25,-

Verwacht: 14-08-2007

World of Veggies van Mirjam Leslie-Pringle

Inhoud kookboek

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan 100 van deze klassieke vegetarische recepten – van ontbijt tot diner en van snacks tot sweets –, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariërs én vleeseters. Van Sri Lankaanse dosa, Duitse flammkuchen en Mexicaanse quesedilla’s tot een Keniaanse bonenschotel, Zweedse bosbessensoep en bierbrood uit Australië – en nog veel meer.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com