Karbonades met appel uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

Halskarbonades hebben wat meer vet, en dus smaak. Ribkarbonades zijn wat magerder. 
Iberico karbonades zijn gewoon de allerlekkerste: mooi droog, een beetje vet, kan bijna niet mislukken! 
Julius Jaspers 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiden: 50 minuten.

 

1 l appelsap 

100 bruine basterdsuiker 

1 el Colman's mosterdpoeder 

6 halskarbonades, Iberico, 200 g

100 g ketchup 

50 ml Japanse azijn 

sesamolie 

zout en peper 

 

Maak een m marinade van 200 ml appelsap, 50 g basterdsuiker en mosterdpoeder en marineer de karbonade 2 uur hierin. Liefst in een m plastic zak waarin je regelmatig  het vlees even masseert. 

 

Breng de rest van de appelsap, bruine suiker, ketchup, Japanse azijn en sesamolie aan de kook en laat iets indikken tot een glaze. 

 

Haal de karbonades uit de marinade en dep ze droog, bestrooi met zou en gril rondom kromantische op de barbecue. Smeer aan beide zijden in met de glaze en gaar door op het vuur tot een kerntemperatuur van minimaal 65 graden. 

 


Kookbijbels - BBQ Bijbel

Julius Jaspers

 

BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber
Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu ........

 

 Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.