
4 personen - 50 minuten
bbq - vlees
Ingrediënten
- 1 l appelsap
- 100 bruine basterdsuiker
- 1 el Colman's mosterdpoeder
- 6 halskarbonades, Iberico, 200 g
- 100 g ketchup
- 50 ml Japanse azijn
- sesamolie
- zout en peper
Bereiden
Maak een m marinade van 200 ml appelsap, 50 g basterdsuiker en mosterdpoeder en marineer de karbonade 2 uur hierin. Liefst in een m plastic zak waarin je regelmatig het vlees even masseert.
Breng de rest van de appelsap, bruine suiker, ketchup, Japanse azijn en sesamolie aan de kook en laat iets indikken tot een glaze.
Haal de karbonades uit de marinade en dep ze droog, bestrooi met zou en gril rondom kromantische op de barbecue. Smeer aan beide zijden in met de glaze en gaar door op het vuur tot een kerntemperatuur van minimaal 65 graden.

Kookboek
Kookbijbels - BBQ Bijbel
Julius Jaspers
BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber. Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.