Karbonades met appel

4 personen - 50 minuten

bbq - vlees

Ingrediënten

  • 1 l appelsap 
  • 100 bruine basterdsuiker 
  • 1 el Colman's mosterdpoeder 
  • 6 halskarbonades, Iberico, 200 g

 

  • 100 g ketchup 
  • 50 ml Japanse azijn 
  • sesamolie 
  • zout en peper 

 


Bereiden

Maak een m marinade van 200 ml appelsap, 50 g basterdsuiker en mosterdpoeder en marineer de karbonade 2 uur hierin. Liefst in een m plastic zak waarin je regelmatig  het vlees even masseert. 

 

Breng de rest van de appelsap, bruine suiker, ketchup, Japanse azijn en sesamolie aan de kook en laat iets indikken tot een glaze. 

 

Haal de karbonades uit de marinade en dep ze droog, bestrooi met zou en gril rondom kromantische op de barbecue. Smeer aan beide zijden in met de glaze en gaar door op het vuur tot een kerntemperatuur van minimaal 65 graden. 

Kookboek

Kookbijbels - BBQ Bijbel

Julius Jaspers

BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber. Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger ...

 

 Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.