
4 personen - 15 minuten
salade
Ingrediënten
Voor de salade
- 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 2 el olijfolie om in te bakken
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl zeezout
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 1 rode ui
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 2 grote handen krulpeterselie
- 1 hand verse muntblaadjes
Voor de vinaigrette
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 4 tl witte balsamicoazijn
- sap van een kleine citroen
- 1 tl zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de kikkererwten, de chilipoeder en het zout toe. Roer het goed door elkaar op middelhoog vuur. Als de kikkererwten beginnen te springen gaat het te hard en zet je het vuur wat zachter. Roer zo nu en dan en laat ze 10 minuten bakken.
Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren, schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en snipper de rode ui. Verwijder de stengels van de peterselie. De munt snijd je net zo grof en de olijven snijd je in plakjes. Meng dit alles in een schaal tot een salade.
Maak de vinaigrette door de ingrediënten goed te mixen in een potje met een deksel zodat je goed kan schudden. Meng nu de vinaigrette met de salade en voeg de kikkererwten toe. Breng eventueel verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.

Kookboek
Veggie very much
Mirjam Leslie-Pringle
Dit prachtige vegetarische kookboek met adembenemende fotografie, is gebaseerd op de succesvolle blog/website ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.