Salade van spicy kikkererwten uit Veggie very much van Mirjam Leslie-Pringle

Bonen, in allerlei vormen en maten, behoren absoluut tot mijn favorieten! En kikkererwten misschien nog wel het meest. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker in allerlei gerechten, maar ze zijn ook nog eens echt gezond! Zeker voor vegetariërs zijn kikkererwten een geweldige vervanger voor vlees, of zelfs voor eieren als je veganist bent. Ze bevatten een hoge dosis essentiële vitaminen, zoals bijvoorbeeld B12, dat over het algemeen voornamelijk in dierlijke producten zit. Ze zitten vol met ijzer, vitamine C en B6, en foliumzuur: allemaal belang rijke en onmisbare mineralen en vitaminen. 

 

Kikkererwten eten is dus een goed idee! In deze salade worden de kikkererwten langzaam geroosterd met flink wat chilipoeder waardoor ze heerlijk spicy en knapperig worden.

Mirjam Leslie-Pringle 

 

Voor 4 personen

Bereiden: 15 minuten. 

 

Voor de salade

400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt 

2 el olijfolie om in te bakken 

1 tl chilipoeder 

1 tl zeezout 

250 g cherrytomaatjes

1 komkommer 

3 lente-uitjes

1 rode ui

50 g zwarte olijven zonder pit

2 grote handen krulpeterselie

1 gand verse muntblaadjes

 

Voor de vinaigrette 

60 ml extra vierge olijfolie 

4 tl witte balsamicoazijn

sap van een kleine citroen 

1 tl zeezout 

versgemalen zwarte peper 

 

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de kikkererwten, de chilipoeder en het zout toe. Roer het goed door elkaar op middelhoog vuur. Als de kikkererwten beginnen te springen gaat het te hard en zet je het vuur wat zachter. Roer zo nu en dan en laat ze 10 minuten bakken. 

 

Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren, schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en snipper de rode ui. Verwijder de stengels van de peterselie. De munt snijd je net zo grof en de olijven snijd je in plakjes. Meng dit alles in een schaal tot een salade. 

 

Maak de vinaigrete door de ingrediënten goed te mixen in een potje met een deksel zodat je goed kan schudden. Meng nu de vinaigrette met de salade en voeg de kikkererwten toe. Breng eventueel verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. 

 


Veggie very much

Mirjam Leslie-Pringle

 

Dit prachtige vegetarische kookboek met adembenemende fotografie, is gebaseerd op de succesvolle blog/website Veggie Very Much. De zomerse sfeer die het uitstraalt inspireert meteen om te koken ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.