Indische eieren met sperziebonen

4 personen - 30 minuten

vegetarisch - groente

  • 6 eieren 
  • 300 g witte rijst 
  • 2 el zonnebloemolie 
  • 400 g (fijne) sperziebonen 
  • 2 sjalotten, fijngesneden 
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden 

 

  • 6 tomaten, in blokjes 
  • 75 ml ketjap manis 
  • 150 ml kokosmelk 
  • 1 bosje koriander, grof gesneden 
  • 50 g geroosterde pinda's, grof gehakt 
  • eventueel sambal 

 


Bereiden

Kook de eieren in 7 minuten net hard. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de sperziebonen hierin 6 minuten knapperig en beetgaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schep de tomaten erdoor en bak deze 3 minuten mee.

 

Schenk de ketjap in de pan en meng goed met de groenten. Schenk langzaam de kokosmelk erbij en breng aan de kook. 

Pel intussen de eieren. Leg de eieren tussen de groenten en smoor het geheel 5 minuten. Voeg peper of sambal naar smaak toe. 

 

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren met de groenten en de saus over. 

Bestrooi met de koriander en de pinda’s. 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.