Indische eieren met sperziebonen uit het augustusnummer van Delicious

Niks zo fijn als buiten eten in de zomer, vindt Janneke Philippi. 'Het lijkt alsof alles dan beter smaakt. Ik doe niet al te ingewikkeld en als het kan maak ik alles van tevoren. Ik stop er graag boontjes, snijbonen en doperwten in, die zijn nu volop te koop.'

Variant van de Indische eieren met omelet:
Roer in plaats van gekookt ei eens dikke stukken omelet door de stoog, ook heerlijk!
Als je de saus de avond van tevoren maakt, trekt de smaak nog beter in de eieren. 
Janneke Philippi 

 

Voor 4 personen

Bereiden: 30 minuten. 


6 eieren 

300 g witte rijst 

2 el zonnebloemolie 

400 g (fijne) sperziebonen 

2 sjalotten, fijngesneden 

3 tenen knoflook, fijngesneden 

6 tomaten, in blokjes 

75 ml ketjap manis 

150 ml kokosmelk 

1 bosje koriander, grof gesneden 

50 g geroosterde pinda's, grof gehakt 

eventueel sambal 


Kook de eieren in 7 minuten net hard. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de sperziebonen hierin 6 minuten knapperig en beetgaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schep de tomaten erdoor en bak deze 3 minuten mee.


Schenk de ketjap in de pan en meng goed met de groenten. Schenk langzaam de kokosmelk erbij en breng aan de kook. 

Pel intussen de eieren. Leg de eieren tussen de groenten en smoor het geheel 5 minuten. Voeg peper of sambal naar smaak toe. 


Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren met de groenten en de saus over. 

Bestrooi met de koriander en de pinda’s. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.