Vistaco's uit het augustusnummer van Gezond Eten

Vergeet hamburgers en shaslicks: het nieuwe grillen is gezond, smaakvol en vol met groente!
Voor deze taco's is kabeljauwfilet gebruikt. Omdat kabeljauw niet zo'n stevige vis is, bak je hem beter in de koekenpan in plaats van grillen op de BBQ. Eerst even door bloem met het paprikapoeder, zout en peper rollen en dan kort bakken in olijfolie. Je mist dan wel die heerlijke rooksmaak maar .... hij is zo ook erg lekker. 
Tot slot afmaken met een extra scheutje magere yoghurt en zoete Thaise chilisaus en rollen maar.

 

Voor vier personen

Bereiden totaal: 30 minuten. 


4 tortilla's

600 g witvisfilet

1 el paprikapoeder 

300 g gemengde sla

20 g verse koriander, grof gehakt 

2 el magere yoghurt 

1 avocado 

1 el limoensap 

1 tomaat, in stukjes 


Bestrooi de witvisfilets met het paprikapoeder en 1 el olijfolie. Gril de filets 3-4 minuten per kant op de BBQ of bak in 1 el olijfolie in een koekenpan. 


Meng ondertussen de sla, de koriander en de magere yoghurt door elkaar. Pureer de avocado met het limoensap tot een glad geheel. 


Verdeel het avocadomengsel over de tortilla's. Verdeel de witvisfilets, de tomaat en het slamengsel over de tortilla's. Serveer met zoete chilisaus en wat extra magere yoghurt.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.