Zeebaars met sinaasappel-saffraanboter en venkel

4 personen - 30 minuten

vis - bbq

Ingrediënten

  • 125 g boter, op kamertemperatuur 
  • sap van 1/2 en rasp van 1 sinaasappel 
  • 1 tl wittewijnazijn 
  • 1 pakje saffraandraadjes

 

  • 1 tl venkelzaad, uit de vijzel 
  • 2 hele zeebaarsen, ongeveer 500 g, schoongemaakt en ontschubd
  • 2 sinaasappels in schijfjes 
  • 1 venkel, in flinterdunne schijfjes

 


Bereiden

Verwarm de boter, sinaasappelsap en -rasp, azijn, saffraan en venkelzaad in een steelpan. Breng de jus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat afkoelen. Dek het af en zet in de koelkast tot gebruik. 

 

Haal de boter 30 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat het iets zachter kan worden. 

Kerf met een scherp mes de huid van de zeebaarsen een aantal keer schuin in en wrijf 1 el van het botermengsel in alle sneden en holtes. Bestrooi de vissen royaal met peper en zout en vul de holtes verder met sinaasappelschijfjes en flinters venkel. Bind de vissen dicht met keukentouw of doe ze in een visgrillrek. Laat de smaken minimaal een half uur intrekken. 

Als het vuur getemperd is en de kooltjes gloeien kunnen de vissen op de grill. Zet op een hoekje van de grill het pannetje met het botermengsel. Steek er een kwastje in en bestrijk de vissen tijdens het grillen steeds met het botermengsel. 

Keer de vissen na ongeveer 5-6 minuten om en grill ze nog eens 5 minuten op de andere zijde. 

Serveren met de warme sinaasappelboter en een groene salade met groene asperges. 

Kookboek

Gook Food Book #3

Stel, je vraagt 50 topkoks en bekende foodies om een geheim recept van verse, gezonde en boven alles lekkere ingrediënten. Wat krijg je dan? Een boek vol makkelijke, watertandend lekkere recepten ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.