Baguettes met kip uit Fingerfood van de BBQ van Andreas Rummel

In het boek Fingerfood van de BBQ staan allerlei lekkere hapjes die je op de barbecue kan maken. Dat hoeft natuurlijk niet persé, met het fornuis en de oven kan je dit lekkers ook goed maken maar de barbecue geeft het wel die heerlijke rokerige smaak. 

Gebruik bij het maken van dit recept bewust gezondere keuzes. 

Neem in plaats van het vlees van kippenbouten met vel, kipdijen filet zonder vel. Vervang de mayonaise door friteslijn van Remia en gebruik minder zout in de salade. Geloof me, ook dan zijn de baguettes om je vingers bij af te likken. 


Voor vier stuks

Bereiden totaal: 30 minuten. 

 

vlees van 2 kippenbouten 

zout

1 el sojasaus 

1 el mirin (Japanse rijstwijn)

1/2 tl honing

4 kleine baguettes

1 el boter

1/2 rode ui

4 blaadjes bindsla 

2 tl mayonaise 

2 rl ketchup 

 

Voor de salade 

1/4 rodekool

1 wortel

1/2 rode ui

1 el sushi-azijn

1 el rietsuiker 

1 el zout

1 el mayonaise 

 

Bestrooi het vlees met wat zout en laat het 10 minuten staan. Laat het vlees dan 15 minuten roosteren boven directe hitte en keer het regelmatig, net als een steak. Meng intussen de sojasaus, mirin en honing. Bestrijk het vlees na 10 minuten met het mengsel om het te glaceren. Haal het vlees van de barbecue en snijd het in repen van 1-2 cm breed.

 

Snijd voor de salade de rodekool in dunne snippers. Schil de wortel en snijd er dunne lange plakken van met een dunschiller. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. 

Doe de groenten in een kom en schep ze om met de azijn, suiker en het zout. Laat de salade 10 minuten staan en schep dan de mayonaise erdoor. 

 

Snijd de baguettes open en besmeer de snijvlakken met boter. Laat ze knapperig worden op de barbecue. 

Beleg de onderste helft van de broodjes als volgt: een blad sla, wat mayonaise, reepjes vlees, wat koolsla, uienringen en ketchup. Dek het geheel tot slot af met de bovenste helft van de broodjes. 

 


Fingerfood van de BBQ

Andreas Rummel

 

Vindt u biefstuk net zo lekker als hamburgers? Wilt u zowel iets vegetarisch als iets zoets bereiden? Mogen de ribbetjes niet ontbreken? En het liefst eerst een worstje? ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.