Pittige kipschotel uit Wok easy van Caroline Hwang

Pittig is deze Koreaanse wokschotel zeker!

De saus waarin de kip wordt gemarineerd en die daarna ook gebruikt wordt als woksaus, wordt gemaakt met gochujang. 

 

Gochujang, rode peperpasta, is een scherpe, gefermenteerde Koreaanse specerij. Het is een hete saus of pasta die veel gebruikt wordt in de Koreaanse keuken. Traditioneel werd gochujang gefermenteerd in grote ingegraven aardewerken potten, jangdok genaamd, maar ook wel geplaatst in deze potten op een terras achter het huis, jangdokdae genaamd.



Voor twee personen

Bereiden totaal: 90 minuten waarvan 60 minuten marineren

 

400 g kippendijenvlees, in stukken

100 ml zoete en pikante saus

1 tl geraspte gember

125 g zoete aardappel, in blokjes

2 el plantaardige olie

150 g kool, geschaafd

2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm

reepjes nori

 

Voor de zoete en pikante saus

75 g gochujang

2 el knoflook

2 el sojasaus

2 el suiker

2 el mirin

 

Meng voor de saus alle ingrediënten in een pot en bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.

 

Meng de kip, 100 ml van de saus en de gember en marineer de kip tenminste 1 uur in de koelkast.

 

Doe de aardappels met 80 ml water in de wok, leg er een deksel op en stoof ze in 5 minuten zacht. Schenk het water uit de wok, voeg de olie toe en roerbak op middelhoog vuur tot alles een goudbruin korstje heeft. Haal uit de wok en zet opzij.

 

Doe de kool en de kip in de pan en roerbak 5-8 minuten, tot de kip gaar is.

Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 1 minuut mee.

 

Doe de aardappels terug in de wok en schep alles om. Garneer met nori.

 


Wok easy

Caroline Hwang

 

Maak de lekkerste wokrecepten met de recepten uit Wok Easy! Makkelijk, snel en gezond! De lekkerste wokrecepten. Wokken is ideaal als je snel .........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.