Zomerse bosvruchtentrifle

8 stuks - 60 minuten + wachttijd

toetje

Ingrediënten

  • 12 lange vingers 
  • 60 ml medium sherry 
  • 300 ml slagroom 
  • 250 g gemengde bosvruchten 

Voor de bosvruchtenjelly

  • 250 rijpe aardbeien 
  • 200 frambozen 
  • 150 blauwe bessen 
  • 1 sinaasappel 
  • 50 g fijne kristalsuiker 
  • 4 gelatineblaadjes

 

Voor de custard 

  • 4 grote eieren 
  • 50 g maizena 
  • 50 g fijne kristalsuiker 
  • 600 ml volle melk
  • 300 ml kookroom 

 


Bereiden

Verwijder voor de bosvruchtenjelly de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote exemplaren. Doe ze samen met de andere bosvruchten in een grote pan. Rasp de schil van de sinaasappel erboven en voeg het sap van een halve sinaasappel toe. Voeg de suiker en 40 ml water toe en laat 5 minuten koken. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water. 

Neem de pan van het vuur. Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en roer ze door het bosvruchtenmengsel tot ze opgelost zijn. Laat volledig afkoelen. Verdeel het mengsel over 8 schaaltjes een laat de jelly ongeveer 3 uur stollen in de koelkast. 

Splits de eieren voor de custard. Doe de dooiers in een kom bij de maïzena en suiker en klop ze goed door elkaar. 

Verhit de melk en de room in een pan op middelhoog vuur, niet koken. Klop dit geleidelijk doe het eierdooiermengsel en schenk alles terug in de pan. Roer de custard op het vuur tot hij begint in te dikken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Leg plastic folie op het oppervlak om een velletje te voorkomen e laat helemaal afkoelen. 

Breek de lange vingers in stukjes, verdeel over de jelly en druppel de sherry erover. Schep de afgekoelde custard erop en laat de toetjes nog 30 minuten opstijven in de koelkast. 

Klop de slagroom stijf in een kom en verdeel over de custard. Versier de toetjes met de gemengde bosvruchten en serveer. 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.