Zomerse bosvruchtentrifle uit het zomernummer van Jamie Magazine

Een heerlijk fris toetje met al het lekkers van de zomer. Dat heeft Jamie Oliver goed bedacht. Vol fruit, romig en niet te zoet. Perfect!

En echte trifle is het bij mij niet geworden want ik vergat de tussenlaag. De lange vingers met sherry, maar ik moet erbij zeggen dat we het helemaal niet gemist hebben. 

Een laagje cake of koek hoort echt bij dit Engelse nagerecht. De klassieke trifle heeft als onderste laag cake met sherry erover gesprenkeld. Daaroverheen vers fruit en ten slotte een laagje vla of custard. Deze variant van Jamie op de klassieke trifle moet je écht eens maken.


Voor acht stuks

Bereiden: 60 minuten. Wachten: totaal 6 uur

 

12 lange vingers 

60 ml medium sherry 

300 ml slagroom 

250 g gemengde bosvruchten 

 

Voor de bosvruchtenjelly

250 rijpe aardbeien 

200 frambozen 

150 blauwe bessen 

1 sinaasappel 

50 g fijne kristalsuiker 

4 gelatineblaadjes

 

Voor de custard 

4 grote eieren 

50 g maizena 

50 g fijne kristalsuiker 

600 ml volle melk

300 ml kookroom 

 

1. Verwijder voor de bosvruchtenjelly de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote exemplaren. Doe ze samen met de andere bosvruchten in een grote pan. Rasp de schil van de sinaasappel erboven en voeg het sap van een halve sinaasappel toe. Voeg de suiker en 40 ml water toe en laat 5 minuten koken. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water. 

2. Neem de pan van het vuur. Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en roer ze door het bosvruchtenmengsel tot ze opgelost zijn. Laat volledig afkoelen. Verdeel het mengsel over 8 schaaltjes een laat de jelly ongeveer 3 uur stollen in de koelkast. 

3. Splits de eieren voor de custard. Doe de dooiers in een kom bij de maïzena en suiker en klop ze goed door elkaar. 

4. Verhit de melk en de room in een pan op middelhoog vuur, niet koken. Klop dit geleidelijk doe het eierdooiermengsel en schenk alles terug in de pan. Roer de custard op het vuur tot hij begint in te dikken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Leg plastic folie op het oppervlak om een velletje te voorkomen e laat helemaal afkoelen. 

5. Breek de lange vingers in stukjes, verdeel over de jelly en druppel de sherry erover. Schep de afgekoelde custard erop en laat de toetjes nog 30 minuten opstijven in de koelkast. 

6. Klop de slagroom stijf in een kom en verdeel over de custard. Versier de toetjes met de gemengde bosvruchten en serveer. 

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.