Hamburgerbroodjes uit De Beste Burgers van Martin Kintrup

Weken werd er thuis al om gevraagd. Wanneer bak je nou zelf die hamburgerbroodjes uit De Beste Burgers van Martin Kintrup? Hier zijn ze dan!

 

Wat Martin Kintrup zelf over zijn broodjes zegt.

Één klassieker: vele varianten: je kunt elk broodje dat je hebt bestreken met een mengsel van ei en melk geheel naar eigen smaak bestrooien met sesamzaad (geel of gemengd), komijnzaad, grof gemalen peper, fijngehakte rozemarijn, gesnipperd ui of geraspte kaas (1-2 el per broodje). 

Mijn regel: als het lekker is, mag het!


Voor acht broodjes

Bereiden: 30 minuten. Wachten: 1 uur en 40 minuten.

 

60 ml melk

2 el suiker 

21 g verse gist of 7 g gedroogde 

400 g bloem

zout

2 eieren 

60 g zachte boter 

olie, voor het invetten 

topping naar keuze 


Meng in een kom 50 ml melk, 1,5 dl warm water en de suiker. Los de gist erin op en laat 5 - 10 minuten staan, tot er bellen verschijnen. 

Meng bloem en 1 tl zout. Voeg 1 ei, de boter en het gistmengsel toe. Kneed dit met een handmixer met deeghaken of in de keukenmachine 5 - 7 minuten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.


Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de hand. Vet je handen in met olie, draai 8 gelijke, gladde bollen en leg ze met flink veel tussenruimte op de bakplaat. 

Klop het tweede ei en de rest van de melk door elkaar,  bestrijk de bolletjes ermee en bestrooi ze.eventueel. Laat de bolletjes nog 40 minuten rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. 


De Beste Burgers

Martin Kintrup

 

Bonanza, Pullman, Vissenkop of toch liever Green Hell? Liefhebbers
van zelfgemaakte burgers gaan gouden tijden tegemoet!
Martin Kintrup neemt je met deze 40 fantastische recepten  ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.