Hamburgerbroodjes

8 broodjes - 30 minuten + wachttijd

brood 

Ingrediënten

  • 60 ml melk
  • 2 el suiker 
  • 21 g verse gist of 7 g gedroogde 
  • 400 g bloem
  • zout

 

  • 2 eieren 
  • 60 g zachte boter 
  • olie, voor het invetten 
  • topping naar keuze 

 


Bereiden

Meng in een kom 50 ml melk, 1,5 dl warm water en de suiker. Los de gist erin op en laat 5 - 10 minuten staan, tot er bellen verschijnen. 

Meng bloem en 1 tl zout. Voeg 1 ei, de boter en het gistmengsel toe. Kneed dit met een handmixer met deeghaken of in de keukenmachine 5 - 7 minuten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de hand. Vet je handen in met olie, draai 8 gelijke, gladde bollen en leg ze met flink veel tussenruimte op de bakplaat. 

Klop het tweede ei en de rest van de melk door elkaar,  bestrijk de bolletjes ermee en bestrooi ze.eventueel. Laat de bolletjes nog 40 minuten rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. 

Kookboek

De Beste Burgers

Martin Kintrup

Bonanza, Pullman, Vissenkop of toch liever Green Hell? Liefhebbers
van zelfgemaakte burgers gaan gouden ...

 

Lees verder 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.