Kwarkmousse-filokrokantlasagne met tijm-lauriersiroop en rode bessen

6 personen - 40 minuten + wachttijd

toetje

Ingrediënten

  • 375 ml droge witte wijn
  • 250 g suiker
  • 1 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 300 g rode bessen, gerist
  • 2 vellen filodeeg
  • 50 g boter, gesmolten
  • poedersuiker

 

Voor de kwarkmousse

  • 200 ml koude slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 el verse tijmblaadjes, heel fijngehakt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 g kwark

 


Bereiden

Breng voor de siroop de wijn met de suiker en kruiden rustig aan de kook. Laat op zacht vuur 5 minuten koken en draai het vuur uit. Laat 4 uur afgedekt staan om te trekken.

 

Laat voor de kwarkmousse de helft van de slagroom met de suiker en de tijmblaadjes warm worden, niet koken. Laat 10 minuten trekken. Week de gelatine in een kom koud water. Knijp het uit en laat het oplossen in de warme slagroom. Draai het vuur uit en laat de room afkoelen tot lobbig.

 

Klop de rest van de room stijf en spatel de kwark erdoor. Dek het af en laat de mousse zeker 4 uur in de koelkast opstijven.

 

Verwijder de kruiden uit de siroop. Breng hem opnieuw aan de kook en kook iets in zodat hij wat dikker wordt. Roer de bessen erdoor en laat ze in de warme siroop trekken. Laat afkoelen.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer de vellen filodeeg in met gesmolten boter, bestuif met poedersuiker en bak ze in 6 minuten krokant en goudbruin. Blijf erbij! Ze branden snel aan. Laat even afkoelen en breek ze in grove stukken.

 

Maak met een ijsbolletjestang bolletjes kwarkmousse en leg er 3 op ieder bord. Schep de bessen met siroop erover en steek de stukken filodeeg ertussen en zet er 2 aan de zijkant. Bestuif eventueel met poedersuiker en dien meteen op.


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.