Waldorfsalade uit Nest kookboek van Katrien Van De Steene & Heikki Verdurme

Deze fritsse waldorfsalade is zo eenvoudig en zo lekker.

Origineel is waldorfsalade een salade van selderij, appel, rozijnen, walnoten en mayonaise. Dit recept is een slankere variant. De mayonaise is vervangen door Griekse yoghurt en door de toevoeging van kipfilet is het een geweldige maaltijdsalade.

Gebruik in plaats van kipblokjes gerust het vlees van een gebraden kippenbout of wat je nog hebt liggen. Een paar geweekte cranberry's en walnoten (die op de foto vergeten zijn) en dit feestmaaltje is helemaal af.


Voor vier personen 

Bereiden totaal: 30 minuten. 

 

handvol cranberry's of sultanarozijnen

5 stengels bleekselderij 

2 appels 

400 g geroosterde kipblokjes 

100 g walnoten 

 

Voor de dressing 

200 g Griekse yoghurt 

1 el mosterd 

1 el honing 

2 el wijnazijn 

2 el tijmblaadjes 

peper en zout 

 

Laat de cranberry's of sultanarozijnen weken in een kom water. Snijd de selders in kleine blokjes en de appel in dunne plakjes. Meng de kipblokjes met de geweekte cranberry's of rozijnen, de selderijblokjes, de appelplakjes en de walnoten. 

 

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Schep de waldorfsalade in bokaaltjes en lepel er de dressing over. 

 


Nest kookboek

Katrien Van De Steene & Heikki Verdurme

 

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest kookboek serveert 200 verrassende recepten van ontbijt tot dessert, van klassiekers tot vegetarisch, die in een mum van tijd ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.