'Baklava'-kipvleugeltjes uit het septembernummer van Delicious magazine

Ook verzot op de zinderende smaken van het Midden-Oosten? Samantha Coutts van het Delicious team Australië maakt snelle versies van eeuwenoude klassieks. Lekker en makkelijk doordeweeks eten, dat je ook heel goed combineert tot een royaal weekendbuffet.Zo kondigt Delicious dit heerlijke gerechtje aan.

 

Eerlijk gezegd heb ik wel wat zitten stoeien met de hoeveelheid want 2,5 kipvleugeltjes is wel erg veel. Voor 500 g (gewicht zonder de vleugelpunten) is de rest van het recept ongeveer door 5 gedeeld. En zie hier het resultaat!


Hapje of voorgerecht voor vier tot zes personen 

Bereiden: 25 minuten. Oven: 1 uur.

 

3 el korianderzaad, geroosterd

1 el komijnzaad, geroosterd

1/4 tl kaneel 

3 el olijfolie 

rasp en sap van 1 citroen + citroenpartjes voor erbij 

6 tenen knoflook, gekneusd 

125 ml (175 g) honing

2,5 kg kippenvleugeltjes  (zonder vleugelpunten, gehalveerd op het gewricht)

110 g gerookte amandelen 

110 g pistachenoten 

40 g walnoten 

ook nodig: 2 grote bakplaten, ingevet en bekleed met bakpapier 


Verwarm de oven voor op 220 graden. 

Wrijf de specerijen fijn in de vijzel. Doe ze in een kom en meng met de olie, citroenrasp en het -sap, de knoflook en honing. Schep de vleugeltjes hiermee om. Spreid uit op de bakplaten en bak 30 minuten. Zet de temperatuur op 200 graden en bak de kipvleugeltjes in nog 20 tot 30 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten! 


Hak de noten fijn in de keukenmachine. Strooi ze 10 minuten voor het einde van de baktijd over de kipvleugeltjes. Of bak ze net als ik in een aparte schaaltje en strooi ze er daarna over.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.