Pizzadeeg met korte rijstijd uit de Pizzabijbel van Simon Giaccotto

Pizza bakken is zo leuk om te doen en echt veel werk heb je er niet aan. Je moet alleen lang wachten. Het deeg moet namelijk lang rijzen, 2 tot 24 uur, afhankelijk van het recept. 

Hier is gekozen voor een recept met een rijstijd van 4 uur. Even goed plannen dus want als je rond zessen wil eten moet je toch wel om half 2 aan het deeg beginnen. Goede bloem kopen voor pizzadeeg blijkt nog een lastige klus. Gebruik voor deeg met een rijstijd van 4 uur of minder gerust een harde bloem type 00. Voor recepten met een langere rijstijd heb je sterkere bloem nodig.


Voor vier pizza's

Bereiden: 20 minuten. Rijstijd: 4 uur of langer 

 

500 g bloem W280 of sterker

270 ml water 

10 g zout

10 g olie

5 g gedroogde gist

 

Voor de pizzasaus

425 g Italiaanse tomaten uit blik 

gedroogde oregano

fleur de sel en peper

 

Kneed het deeg 7 minuten met de mixer of met de hand. 

Laat het 10 minuten rusten en verdeel het in 4 porties. 

Bol het deeg op en laat het ongeveer 4 uur rijzen bij kamertemperatuur. 

 

 

Maak de pizzasaus. Meng alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met fleur de sel en peper.

 

Verwarm de oven voor op 250 graden, een houtoven tot 350 graden. Gebruik bij een gas of elektrische oven een pizzasteen. Bestuif het werkblad met maïsmeel en leg de deegbodem er op. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het maïsmeel te verwijderen zodat het niet mee de oven in gaat. Leg de pizza terug op het werkblad en stretch hem nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm. Schep ca. 70 ml saus in het midden van de pizza en verdeel de saus. Houd 1 cm van de rand vrij. Beleg de pizza naar smaak en breng verder op smaak met fleur de sel.

 

Plaats de pizza met een pizzaschep in de oven. Bak de pizza in een gas of elektrische oven in 4 tot 7 minuten af, in een houtoven in 2 tot 3 minuten.

 


Pizzabijbel

Simon Giaccotto 

 

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.