Pizzadeeg met korte rijstijd

4 pizza's - 20 minuten + rijstijd

pizza

Ingrediënten

  • 500 g bloem W280 of sterker
  • 270 ml water 
  • 10 g zout
  • 10 g olie
  • 5 g gedroogde gist

 

Voor de pizzasaus

  • 425 g Italiaanse tomaten uit blik 
  • gedroogde oregano
  • fleur de sel en peper

 


Bereiden

Kneed het deeg 7 minuten met de mixer of met de hand. 

Laat het 10 minuten rusten en verdeel het in 4 porties. 

Bol het deeg op en laat het ongeveer 4 uur rijzen bij kamertemperatuur. 

Maak de pizzasaus. Meng alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met fleur de sel en peper.

 

Verwarm de oven voor op 250 graden, een houtoven tot 350 graden. Gebruik bij een gas of elektrische oven een pizzasteen. Bestuif het werkblad met maïsmeel en leg de deegbodem er op. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het maïsmeel te verwijderen zodat het niet mee de oven in gaat. Leg de pizza terug op het werkblad en stretch hem nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm. Schep ca. 70 ml saus in het midden van de pizza en verdeel de saus. Houd 1 cm van de rand vrij. Beleg de pizza naar smaak en breng verder op smaak met fleur de sel.

 

Plaats de pizza met een pizzaschep in de oven. Bak de pizza in een gas of elektrische oven in 4 tot 7 minuten af, in een houtoven in 2 tot 3 minuten.

Kookboek

Pizzabijbel

Simon Giaccotto 

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.