Runderspiesjes met chimichurri en wilderijstsla

4 stuks - 30 minuten

vlees - bbq

Ingrediënten

  • 700 g rosbief, in één stuk
  • ca 6 el olijfolie
  • 1 tomaat
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 4 el rodewijnazijn

 

  • 1 koffielepel tijm
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • peper en zout

Voor de wilderijstsla

  • 2 zakjes wilde rijst
  • 150 g kikkererwten in blik
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 100 g feta

 


Bereiden

Snijd de rosbief in blokjes en rijg aan spiesen. Vet in met olijfolie.

Maak de chimichurri. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie de koriander, de rode ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Meng door elkaar in een kom en voeg 1 el olijfolie toe. Roer er de wijnazijn, de tijm, de komijn, peper en zout door. Voeg de rest van de olijfolie toe, alles moet net onderstaan.

 

Maak de rijstsla. Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de kikkererwten en doe ze bij de rest. Hak de bladpeterselie fijn en voeg toe. Verkruimel de feta en strooi over de rijstsla.

 

Bak de rosbiefspiesen in een grillpan of op de barbecue. Serveer met de chimichurri en de wilderijstsla.

Kookboek

Nest kookboek

Katrien Van De Steene & Heikki Verdurme

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest kookboek serveert 200

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.