Runderspiesjes met chimichurri en wilderijstsla uit Nest kookboek van Katrien van de Steene & Heikki Verdurme

Dat je niet uren in de keuken hoeft te staan voor een heerlijke maaltijd bewijst het Nest kookboek van Katrien Van De Steene en Heikki Verdurme. Een heerlijk recept voor doordeweeks èn in het weekend. Je bakt de rosbiefspiesen even snel op de grillpan of relaxed op de barbecue.

In het recept worden voor de wilderijstsla 2 zakjes wilde rijst aangegeven. Hoeveel ze daarmee bedoelen weet ik niet, ik heb 140 gram meergranenrijst gebruikt. Ook heb ik nog wat zwarte bonen toegevoegd, dat geeft net wat meer kleur aan deze salade. Als dressing voor de salade neem je gewoon een lepel van de heerlijk pittige chimichurri. Zalig!


Voor vier stuks

Bereiden totaal: 30 minuten. 

 

700 g rosbief, in één stuk

ca 6 el olijfolie

1 tomaat

1/2 bosje bladpeterselie

1/2 bosje koriander

1 rode ui

3 tenen knoflook

1 rood chilipepertje

4 el rodewijnazijn

1 koffielepell tijm

1 koffielepel komijnpoeder

peper en zout

 

Voor de wilderijstsla

2 zakjes wilde rijst

150 g kikkererwten in blik

1/2 bosje bladpeterselie

100 g feta

 

 Snijd de rosbief in blokjes en rijg aan spiesen. Vet in met olijfolie.

Maak de chimichurri. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie de koriander, de rode ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Meng door elkaar in een kom en voeg 1 el olijfolie toe. Roer er de wijnazijn, de tijm, de komijn, peper en zout door. Voeg de rest van de olijfolie toe, alles moet net onderstaan.

 

Maak de rijstsla. Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de kikkererwten en doe ze bij de rest. Hak de bladpeterselie fijn en voeg toe. Verkruimel de feta en strooi over de rijstsla.

 

Bak de rosbiefspiesen in een grillpan of op de barbecue. Serveer met de chimichurri en de wilderijstsla.

 


Nest kookboek

Katrien Van De Steene & Heikki Verdurme

 

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest kookboek serveert 200 verrassende recepten van ontbijt tot dessert, van klassiekers tot vegetarisch, die in een mum van tijd ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.