
8 personen - 20 minuten
aardappel
Ingrediënten
- 1,5 kg vastkokende aardappels, schoongeboend
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 3 el mosterd
- 3 el wittewijnazijn
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 125 g augurken, kleingesneden
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 flinke bos dille, blaadjes fijngesneden
Bereiden
Zet de aardappels op in een pan met licht gezouten koud water. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat ze afkoelen. Doe ze in een grote schaal.
Klop intussen in een kleine kom de olijfolie, mosterd en azijn met de suiker en wat zout en peper tot een vinaigrette. Schep de aardappels hiermee om. Voeg de augurken, sjalot en dille toe, sche llosjes om en serveer.

Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.