Eenvoudige aardappelsalade uit het septembernummer van Delicious magazine

Deze aardappelsalade heet niet voor niets 'eenvoudige aardappelsalade'. Hij staat in no time op tafel. En daar houden wij van!

Het recept komt uit het foodmagazine Delicious en is bedacht door gastchef Martin Boetz. Na zijn drukke leven rondom Longrain restaurant in Sydney kocht hij een boerderij in New South Wales. Hij trekt daar met zijn dining events in een oude schuur foodies van heinde en verre en kookt met producten uit de streek. Eenvoudig maar heerlijk!
De salade is koud trouwens ook erg lekker.

Voor acht personen 

Bereiden totaal: 20 minuten 


1,5 kg vastkokende aardappels, schoongeboend 

80 ml extra vergine olijfolie 

3 el mosterk

3 el wittewijnazijn 

1 tl fijne kristalsuiker 

125 g augurken, kleingesneden 

2 sjalotjes, fijngesneden 

1 flinke bos dille,  blaadjes fijngesneden 


Zet de aardappels op in een pan met licht gezouten koud water. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat ze afkoelen. Doe ze in een grote schaal. 


Klop intussen in een kleine kom de olijfolie, mosterd en azijn met de suiker en wat zout en peper tot een vinaigrette. Schep de aardappels hiermee om. Voeg de augurken, sjalot en dille toe, sche llosjes om en serveer. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.