Pittig geroosterde noten uit Nest kookboek van Katrien van de Steene & Heikki Verdurme

Nootjes doen het altijd goed bij de borrel of op een feestje. En deze nootjes zijn nèt even anders. Ze zijn vers gebakken, krokant en lekker gekruid. 

Gebruik voor dit recept een ongebrande notenmix want je bakt en kruidt de noten zelf. Naar eigen smaak. Lang duurt dat niet, ze gaan maar 10 minuutjes in de oven. Dan zijn ze al klaar.

En heb je er een paar over? Strooi ze dan over een salade. Heerlijk! 


Voor 250 g noten

Bereiden totaal: 15 minuten. 


2 el olijfolie 

1 koffielepel paprikapoeder 

2 koffielepels tijmblaadjes 

250 g notenmix

4 el geraspte parmezaan


Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Giet de olijfolie in een kom en meng met de papfik en de tijm. Voeg de noten toe en schep goed door elkaar. 


Beleg een bakplaat met bakpapier en spreid er de noten over uit. Bak 5 minuten inkoken in de oven. Bestrooi met de geraspte parmezaan en bak nog 5 minuten in de oven. Schud de noten af en toe om. Schep ze daarna in een kom en laat afkoelen. 



Nest kookboek

Katrien Van De Steene & Heikki Verdurme

 

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest kookboek serveert 200 verrassende recepten van ontbijt tot dessert, van klassiekers tot vegetarisch, die in een mum van tijd ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.