Tonijn met wasabi uit Een wereldreis rond de BBQ van Ralph de Kok

Dit recept komt uit het boek Een wereldreis rond de BBQ van Ralph de kok en staat bij het hoofdstuk Azië. Verse tonijn, even gegrild, met peultjes en zeewier èn het staat ook nog binnen 10 minuten op tafel.

Ralph grilt de tonijn natuurlijk op de BBQ maar in de grillpan kan het ook. Zorg ervoor  dat de pan goed heet is en bak de tonijn 30 seconden aan alle kanten. Dan blijft hij nog rauw van binnen.

In plaats van kombu, dat best dik is en lang moet wekten, kan je ook gedroogde wakame gebruiken. Blancheer samen met de peultjes 3 minuten, afgieten en klaar.  


Voor vier personen

Bereiden totaal: 20 minuten. 

 

600 g verse tonijn

plantaardige olie

150 g verse peultjes

2 dl zoute sojasaus

6 el wasabi furikale (Japanse wasabikruiden)

15 g shio kombu (Japans gedroogd zeewier) of gedroogde wakame

 

Verwarm de barbecue voor tot 250 graden. Snijd de tonijn in rechthoekige stukken van 3 cm en bestrijk ze rondom met olie. Snijd de peultjes in lange dunne reepjes en zet opzij.

 

Bak de tonijn aan weerszijden 30 seconden boven heel hoog vuur. Neem de tonijn van de barbecue en haal hem door de sojasaus. Rol hem daarna door de wasabikruiden. Snijd de tonijn in plakken.

 

Blancheer de gesneden peultjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Meng de shio kombu met de peultjes en verdeel ze over een serveerschaal. Schik daarop de plakken tonijn en dien op met wat sojasaus.

 


Fingerfood van de BBQ

Ralph de Kok

 

Iedere Nederlander staat zo'n dertien keer per jaar aan de barbecue. Is het dan niet hoog tijd voor een beetje afwisseling - eens iets anders dan worstjes en hamburgers? Absoluut! Maak kennis met nieuwe .........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.