Tonijn met wasabi

4 personen - 20 minuten

bbq - vis

Ingrediënten

  • 600 g verse tonijn
  • plantaardige olie
  • 150 g verse peultjes
  • 2 dl zoute sojasaus

 

  • 6 el wasabi furikale (Japanse wasabikruiden)
  • 15 g shio kombu (Japans gedroogd zeewier) of gedroogde wakame

 


Bereiden

Verwarm de barbecue voor tot 250 graden. Snijd de tonijn in rechthoekige stukken van 3 cm en bestrijk ze rondom met olie. Snijd de peultjes in lange dunne reepjes en zet opzij.

 

Bak de tonijn aan weerszijden 30 seconden boven heel hoog vuur. Neem de tonijn van de barbecue en haal hem door de sojasaus. Rol hem daarna door de wasabikruiden. Snijd de tonijn in plakken.

 

Blancheer de gesneden peultjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Meng de shio kombu met de peultjes en verdeel ze over een serveerschaal. Schik daarop de plakken tonijn en dien op met wat sojasaus.

Kookboek

Fingerfood van de BBQ

Ralph de Kok

Iedere Nederlander staat zo'n dertien keer per jaar aan de barbecue. Is het dan niet hoog tijd voor een beetje afwisseling ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.