Pizza met pulled pork en coleslaw uit de Pizzabijbel van Simon Giaccotto

In de Pizzabijbel staan naast how-to's en basisrecepten ook ontzettend veel pizzarecepten. Klassieke pizza's, internationale pizza's, vega pizza's, pizza's met vlees, pizza's met vis, pizzolo's enz enz.

 

Nadat een stuk procureur de hele dag op de green egg had gegaard was de keus niet meer moeilijk. Een pizza met pulled pork en coleslaw! En BBQ-saus natuurlijk. Dat recept komt dan weer uit de BBQ-Bijbel van Julius Jaspers.

Makkelijk zeg, die Kookbijbels.


Voor één pizza

Bereiden totaal: 30 minuten. 


200 g pizzadeeg (deeg met korte rijstijd)

80 g BBQ-saus

80 g pulled pork 

30 g coleslaw 


Verwarm de oven voor op 250 graden, een houtoven tot 350 graden. Gebruik bij een gas of elektrische oven een pizzasteen. Bestuif het werkblad met maïsmeel en leg de deegbodem er op. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het maïsmeel te verwijderen zodat het niet mee de oven in gaat. Leg de pizza terug op het werkblad en stretch hem nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm. 


Schep 80 ml BBQ-saus in het midden van de pizza en verdeel de saus. Houd 1 cm van de rand vrij. Verdeel de pulled pork over de pizza.

 

Plaats de pizza met een pizzaschep in de oven. Bak de pizza in een gas of elektrische oven in 4 tot 7 minuten af, in een houtoven in 2 tot 3 minuten.


Schep de pizza uit de oven en top af met coleslaw. Snijd de pizza op een houten plank.Pizzabijbel

Simon Giaccotto 

 

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.