Bonensalade uit Kenia

2 personen - 20 minuten

salade

Ingrediënten

  • 1/2 ui, fijngesneden 
  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • 150 g kidneybonen, uitgelekt 
  • 150 g boterbonen, uitgelekt 
  • 150 g bruine bonen, uitgelekt 
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/4 tl paprikapoeder 
  • 1/4 tl korianderpoeder

 

  • 2 tomaten, in blokjes 
  • 150 g maïskorrels 
  • 240 ml water 
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes 
  • 1 handje verse korianderblaadjes 
  • 1 handje verse bladpeterselieblaadjes 
  • milde olijfolie, om in te bakken 
  • zout en grofgemalen zwarte peper 

 


Bereiden

Verwarm 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de ui met de knoflook in een paar minuten glazig. 

Doe alle bonen in de pan, voeg het currypoeder, paprikapoeder en korianderpoeder toe en roerbak op middelhoog vuur. 

Draai het vuur wat lager en doe de tomatenblokjes en maïs in de pan. Voeg het water toe, breng aan de kook en draai dan het vuur lager. 

Sluit af met een deksel en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. 

Breng het geheel op smaak met zout en peper en garneer met lente-ui, koriander en peterselie.Eet met naam of flatbread.

Kookboek

World of veggies

Mirjam Leslie-Pringle 

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.