Bonensalade uit Kenia uit de World of veggies van Mirjam Leslie-Pringle

Een heerlijke bonensalade uit Kenia met drie verschillende soorten bonen. 

 

Eigenlijk is het meer een stoofgerecht dan een salade. Je eet de bonenschotel warm, met brood om in het stoofvocht te dopen. Wil je deze schotel als salade eten,  gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid water. 
Voor de salade is een bonenmix gebruikt in plaats van drie verschillende blikjes bonen. Daarmee ben je voordeliger uit en het resultaat is net zo lekker. 

Voor twee personen 

Bereiden totaal: 20 minuten. 

 

1/2 ui, fijngesneden 

1 teen knoflook, fijngehakt 

150 g kidneybonen, uitgelekt 

150 g boterbonen, uitgelekt 

150 g bruine bonen, uitgelekt 

1/2 tl currypoeder

1/4 tl paprikapoeder 

1/4 tl korianderpoeder

2 tomaten, in blokjes 

150 g maïskorrels 

240 ml water 

2 lente-uitjes, in ringetjes 

1 handje verse korianderblaadjes 

1 handje verse bladpeterselieblaadjes 

milde olijfolie, om in te bakken 

zout en grofgemalen zwarte peper 

 

Verwarm 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de ui met de knoflook in een paar minuten glazig. 

Doe alle bonen in de pan, voeg het currypoeder, paprikapoeder en korianderpoeder toe en roerbak op middelhoog vuur. 

Draai het vuur wat lager en doe de tomatenblokjes en maïs in de pan. Voeg het water toe, breng aan de kook en draai dan het vuur lager. 

Sluit af met een deksel en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. 

Breng het geheel op smaak met zout en peper en garneer met lente-ui, koriander en peterselie.Eet met naam of flatbread.

 


World of veggies

Mirjam Leslie-Pringle 

 

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.