Pruimen met zure room uit Nest kookboek van Katrien van de Steene & Heikki Verdurme

Een lekker en makkelijk zomerdessert, pruimen uit de oven met zure room. Of ijs.
Je hoeft niks te schillen, niks te mengen. Alleen de pit uit de pruimen halen en honing over de pruimen te gieten. De schrijvers van het boek Katrien van de Steene en Heikki Verdurme hebben dit recept de stempel 'zeer makkelijk' gegeven. En zo is het ook. 
Voordat de pruimen in de ovenschaal wel even insprayen met olie. Dan weet je zeker dat er niks gaat plakken. 
Laat de pruimen 5 tot 10 minuten staan en serveer met zere room of roomijs.

Voor vier personen 

Bereiden: 10 minuten. Oven: 20 minuten. 


8 rode pruimen 

4 el honing 

125 g zure room 

1 handvol gehakte pistachenoten 

1 handvol rozenblaadjes (optioneel) voor de afwerking 


Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de pruimen in tweeën en haal de pitten eruit. Schik de pruimen in een ovenschaal en besprenkel met de honing. Bak 20 minuten in de oven. 


Leg een toefje zure room op de pruimen en werk af met de gehakte pistachenoten en rozenblaadjes. 



Nest kookboek

Katrien Van De Steene & Heikki Verdurme

 

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om creatieve gerechten op je bord te toveren. Het Nest kookboek serveert 200 verrassende recepten van ontbijt tot dessert, van klassiekers tot vegetarisch, die in een mum van tijd ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.