Warme tomaten-aspergesalade uit Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch

Eenvoudig is vaak het lekkerst. Verse rijpe tomaten, beetgaar gekookte asperges en een simpele vinaigrette van olie en azijn. En dan warm geserveerd. Nou ja, warm .... Door de koude tomaten heb je meer een lauwwarme salade.

 

Dit is het eerste recept uit het boek Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch dat op Heerlijk Boek verschijnt. Opvallend is dat het recept niet duidelijk is. Hoeveel olie en azijn je moet gebruiken voor de vinaigrette wordt niet aangegeven en ook niet hoelang de asperges moeten koken om 'beetgaar' te worden. Hieronder staat dan ook de versie van Heerlijk Boek.


Voor vier personen 

Bereiden totaal: 20 minuten. 

 

1 pakje groene asperges 

zout

6 middelgrote rijpe tomaten 

1 el wittewijnazijn 

3 el olijfolie extra vierge 

1 snufje suiker 

1 klein bosje bladpeterselie 


Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd ze doormidden. Kook ze in 4 minuten beetgaar in gezouten water. 


Snijd de tomaten intussen in stukken en meng ze met een vinaigrette van de azijn, olijfolie, zout en suIker. 


Verwijder de steeltjes van de peterselie, snijd de blaadjes grof en roer ze door de tomaten. 


Giet de asperges af, laat ze licht uitlekken en schep ze dan direct door de tomaten. Breng de salade nogmaals op smaak en serveer hem warm.



Recepten uit Barcelona

Stephan Mitsch

 

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee maar ook aan lekker eten .......

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.