Warme tomaten-aspergesalade

4 personen - 20 minuten

salade - groente

Ingrediënten

  • 1 pakje groene asperges 
  • zout
  • 6 middelgrote rijpe tomaten 
  • 1 el wittewijnazijn 

 

  • 3 el olijfolie extra vierge 
  • 1 snufje suiker 
  • 1 klein bosje bladpeterselie 

 

 


Bereiden

Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd ze doormidden. Kook ze in 4 minuten beetgaar in gezouten water. 

 

Snijd de tomaten intussen in stukken en meng ze met een vinaigrette van de azijn, olijfolie, zout en suIker. 

 

Verwijder de steeltjes van de peterselie, snijd de blaadjes grof en roer ze door de tomaten. 

 

Giet de asperges af, laat ze licht uitlekken en schep ze dan direct door de tomaten. Breng de salade nogmaals op smaak en serveer hem warm.


Recepten uit Barcelona

Stephan Mitsch

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.