Kookboeken september 2017

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest inspirerende en opvallende nieuwe kookboeken die in september 2017 worden verwacht. 

 

Auteur: Jamie Oliver

Uitgever: Kosmos uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 320

ISBN: 9789021566665

Prijs: € 29,99

Verwacht: 05-09-2017

5 Ingrediënten van Jamie Oliver

Inhoud kookboek

Snel, simpel, superlekker - dé opvolger van Jamie in 15 minuten
In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta's, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie's makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.

 

Bij Kosmos Uitgevers vind je een inkijkexemplaar van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Donna Hay

Uitgever: Spectrum

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 400

ISBN: 9789000356829

Prijs: € 35,-

Verwacht: 11-09-2017

Basics to Brilliance van Donna Hay

Inhoud kookboek

Schitterend nieuw boek van Donna Hay

In dit prachtig uitgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk gerecht worden slimme variaties gegeven, waardoor één recept, véél recepten wordt. Zo breid je op een natuurlijke manier je receptenrepertoire uit.

Wat te denken van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de knie hebt, kun je gaan variëren. Dan zet je net zo gemakkelijk en vol vertrouwen een overheerlijke spinazie-kaassoufflé op tafel, of eentje met forel, of met pancetta.

Dit is Donna's persoonlijke leidraad om je van basics naar betoverend te helpen. Met meer dan 200 recepten, en prachtige foodfotografie.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Harald Rüssel

Uitgever: Karakter uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 256

ISBN: 9789045212241 

Prijs: € 24,99

Verwacht: 15-09-2017

Eigentijdse wildgerechten van Harald Rüssel

Inhoud kookboek

Eigentijdse wildgerechten is een modern en eigentijds kookboek dat per dier verrassende, nieuwe recepten én niet voor de hand liggende bereidingswijzen toont. Denk daarbij aan (buiten) grillen, aan wildpizza's of fast food (ree-hamburgers, hotdogs) of aan inmaken en maken van patés, terrines en worsten. Zelfs de sous-vide techniek wordt toegepast met verrukkelijke resultaten.

 

Natuurlijk geeft Rüssel de traditionele bereidingswijze en schuwt hij receptuur als hazenpeper niet, maar het gros van zijn recepten is modern en uitdagend. Denk aan involtini van wildzwijn, wilde eend op zoetzuur of fazantravioli.

 

De meer dan honderd beproefde en eenvoudig te begrijpen en te bereiden recepten van professioneel chef-kok en fervent jager Harald Rüssel richten zich voornamelijk op de bereiding van het vlees. Ze worden aangevuld met een uitgebreide collectie van bijgerechten en basisrecepten die kunnen worden gecombineerd naar wens en smaak.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Rutger van den Broek

Uitgever: Carrera

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 224

ISBN: 9789048835553

Prijs: € 29,99

Verwacht: 01-09-2017

Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek

Inhoud kookboek

'Het meest geweldige van de boeken van Rutger is dat je zeker weet dat elk recept gewoon klopt en maakbaar is!' - Janny van der Heijden, culinair publicist en jurylid van 'Heel Holland Bakt'
Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. Het hartige bakboek bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, verdeeld over 8 hoofdstukken: 'Basisrecepten', 'Klein maar fijn', 'Lekker voor tussendoor', 'Mandvol broodjes', 'Brood op de plank', 'Van plaat tot taart, 'Groots gebakken' en 'Bijna helemaal zelf gebakken'. Van borrelhapjes tot flammkuchen, van hartige muffins tot pasteitjes en van gevulde broodjes tot een compleet hoofdgerecht.

 

Bij uitgeverij Carrera vind je een inkijkexemplaar van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Roberta Pagnier

Uitgever: Carrera

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 448

ISBN: 9789048836901

Prijs: € 29,99

Verwacht: 14-09-2017

Pastabijbel van Roberta Pagnier

Inhoud kookboek

Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta's en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello. Pastabijbel is voor zowel de beginnende kok als het kookwonder een verrassend en leerzaam naslagwerk.  

 

Bij uitgeverij Carrera vind je een inkijkexemplaar van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Roberto Payer

Uitgever: Terra

Bindwijze: Paperback

Pagina's: 176

ISBN: 9789089897572

Prijs: € 19,99

Verwacht: 26-09-2007

Pure Italiaanse keuken van Roberto Payer

Inhoud kookboek 

In het Amsterdamse Hilton bevindt zich een van de meest bijzondere Italiaanse restaurants: Roberto's. Al twintig jaar wordt er zo eerlijk en heerlijk mogelijk Italiaans gekookt door het team van Roberto Payer: foodie en bedenker van het restaurant waar chef-kok Franz Conde de scepter voert. Lees hoe je de geweldige gerechten van Roberto's thuis kunt maken. Het laat je zien hoe je mensen kunt verrassen met een bijzonder etentje, maar ook hoe je een lekkere familiemaaltijd kunt bereiden. Roberto neemt je mee op reis door de recepten en laat je kennismaken met de verschillende streken en culturen waar de ingrediënten vandaan komen. Elk recept is een waar feest, mede door de prachtige fotografie.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Sandra Alvarez

Uitgever: Terra

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 224

ISBN: 9789089897602

Prijs: € 24,99

Verwacht: 26-09-2007

Sabor Sabor! van Sandra Alvarez

Inhoud kookboek

¡Sabor Sabor! is een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez ontdekte bij Masterchef Holland dat haar Spaanse recepten veel waardering kregen. Zij besloot haar traditionele familierecepten - van Santiago de Compostella tot het hippe Ibiza - eenvoudiger, moderner en gezonder te maken. Haar eigen recepten bevatten minder suiker en meer groenten dan de traditionele. Ze kookt met opvallend veel vegetarische en veganistische varianten en ook voor elk budget! Met Sandra's verhalen krijgt men de Spaanse lifestyle en sfeer van het land mee. Zij slaagt erin om mensen op een enthousiaste manier Spaans te laten koken. Met deze gemakkelijk te bereiden recepten, met weinig ingrediënten en lekkere sauzen zet je snel het beste uit de Spaanse keuken op tafel.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Sue Quinn

Uitgever: Terra

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 356

ISBN: 9789089897534

Prijs: € 20,-

Verwacht: 26-09-2007

Snel, gezond & lekker van Sue Quinn

Inhoud kookboek

In Snel, gezond & lekker vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Het succes zit in de drie stappen aanpak:

1. Goede ingrediënten: ontdek welke basisingrediënten je in huis moet hebben om snel te kunnen koken, met behoud van kwaliteit en smaak.

2. Organisatie: zet de benodigde ingrediënten alvast klaar, volg daarna de volgorde van het recept, en maak meerdere onderdelen van je maaltijd tegelijkertijd klaar.

3. Snelheid door gewoonte: alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker. Snel te leren en snel te maken!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: David Bez

Uitgever: Good Cook

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789461431752

Prijs: € 19,95

Verwacht: 14-09-2007

Superdiners van David Bez

Inhoud kookboek

Elke dag een lekkere en gezonde maaltijd in een handomdraai!
In Superdiners staan meer dan 130 smaakvolle recepten voor snelle en gezonde, maar bovenal lekkere, maaltijden. Na Supersalades en Superstarters is de formule voor een superdiner volgens 'de David Bez-methode' bekend: je kiest de basis en vult dit aan met groenten, kruiden of kiemen en een proteïnerijke topping.
Alle maaltijden zijn in een handomdraai te maken en kennen een alternatief. Bouw een maaltijd met vlees of vis om in een volwaardige vegetarische of veganistische variant. Met Superdiners kun je eindeloos variëren en moeiteloos een geweldige maaltijd bereiden.
De gerechten zijn ingedeeld op soepen en voedzame maaltijden, aangevuld met basisrecepten voor dressings, sauzen, bouillon, pesto's en fermentatierecepten. Met Superdiners was het nog nooit zo makkelijk om elke dag een lekkere, gezonde en snelle maaltijd op tafel te toveren.

 

Op Good Cook vind je een inkijkexemplaar van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Yotam Ottolenghi &

Helen Goh

Uitgever: Fontaine Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 384

ISBN: 9789048839810

Prijs: € 29,95

Verwacht: 07-09-2007

Sweet van Yotam Ottolenghi en Helen Goh

Inhoud kookboek

Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven... Er is weinig dat ons zo'n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.

In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: David Frenkel &

Luise Vindahl

Uitgever: Becht

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 256

ISBN: 99789023015437

Prijs: € 24,99

Verwacht: 08-09-2007

The Green Kitchen at Home van David Frenkel

Inhoud kookboek

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan 100 van deze klassieke vegetarische recepten – van ontbijt tot diner en van snacks tot sweets –, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariërs én vleeseters. Van Sri Lankaanse dosa, Duitse flammkuchen en Mexicaanse quesedilla’s tot een Keniaanse bonenschotel, Zweedse bosbessensoep en bierbrood uit Australië – en nog veel meer.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Fern Green

Uitgever: Good Cook

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 160

ISBN: 9789461431738

Prijs: € 14,95

Verwacht: 15-09-2007

Tosti & Toast van Fern Green

Inhoud kookboek

De tosti is weer helemaal hot! Happy Tosti, Tosti World, Toastables, Tostihut, De Tosticlub en Tostibar: het is maar een kleine greep uit recent geopende horeca die alleen tosti's verkoopt. De tostitent is de nieuwe hamburgerbar.

Met Tosti & Toast ga je thuis zelf aan de slag en je hoeft geen culinair wonder te zijn om de lekkerste creaties te maken die verder gaan dan de tosti ham- kaas uit de sportkantine. Tosti & Toast biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches.


Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en clubsandwiches. Of waag je aan originele en verrassende creaties als tosti met feta, hummus en rode paprika of een pittige tosti met stilton en kimchi. Maak een tosti met cheddar, bloody mary- boter, bacon en rucola: de perfecte tosti tegen een kater. Met Tosti & Toast breid je je repertoire aanzienlijk uit!

 

Op Good Cook vind je een inkijkexemplaar van dit heerlijke boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Agnes Prus

Uitgever: Forte Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 64

ISBN: 9789462501867

Prijs: € 12,99

Verwacht: 20-09-2007

Winterkoekjes bakken van Agnes Prus

Inhoud kookboek

Een verrukkelijk boek vol winterse verwennerij! Met Winterkoekjes bakken heb je meteen zin in de gezellige wintermaanden. Agnes Prus maakte 24 verleidelijke recepten voor koekjes met overheerlijke en soms ook verrassende ingrediënten als kokos, pecannoten, kaneel en glühwein. De keuken gaat heerlijk ruiken naar koekjes...

Laat de winter maar komen!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com



Auteur: Danny Jansen

Uitgever: Bruna Uitgevers

Bindwijze: Paperback

Pagina's: 160

ISBN: 9789400508859

Prijs: € 16,50

Verwacht: 12-09-2007

Wokken Lekker van Danny Jansen

Inhoud kookboek

Mensen koken steeds meer met verse ingrediënten, maar tegelijkertijd is het elke dag weer een uitdaging om die maaltijd zo snel mogelijk op tafel te zetten. Daar heeft Danny Jansen dé oplossing voor: wokken! Wokken is een snelle manier van bereiden, waardoor vitamines en voedingsstoffen bewaard blijven en smaken goed tot hun recht komen. Danny legt op overzichtelijke wijze uit hoe wokken in zijn werk gaat, welke smaken en ingrediënten je kunt combineren, en hoe je je wokgerecht kunt opbouwen. Daarnaast deelt hij de receptuur voor meer dan 50 snelle, gezonde en perfect gebalanceerde gerechten, evenals recepten voor woksauzen en zelfs toetjes uit de wok.

Wokking lekker!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com