Crema Catalana

4 personen - 20 minuten

toetje

Ingrediënten

  • 200 g suiker 
  • 4 eierdooiers 
  • 1 el maizena 

 

  • geraspte schil van 1 citroen of sinaasappel 
  • 1 kaneelstokje 
  • 500 ml melk

 


Bereiden

Klop 150 g suiker met de eierdooiers schuimig in een pan. Voeg de maïzena, geraspte citroenschil en het kaneelstokje toe en schenk de melk erbij. Verwarm de ingrediënten roerend op middelhoog vuur, tot de crème dik begint te worden. 

 

Neem het kaneelstokje eruit en verdeel de crème over vier vuurvaste schaaltjes. Laat de crème afkoelen en zet de schaaltjes 4 tot 5 uur in de koelkast. Verdeel voor het serveren de resterende suiker over de crème en smelt de suiker met een kleine gasbrander tot hij bruin en krokant is. Serveer de crème direct. 

 

In Barcelona worden bij crema catalana graag uitgesneden sinaasappelpartjes geserveerd. 

Kookboek

Recepten uit Barcelona

Stephan Mitsch

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.