Crema Catalana uit Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch

Crema Catalana is de Spaanse versie van crème brûlée. Daar houdt iedereen van!
Een zoet, heel zoet Spaans toetje dat bestaat uit een zachte crème van melk, suiker, eierdooier, sinaasappel, kaneel en een gekaramelliseerd krokant suikerlaagje. 

Begin op tijd aan dit toetje want de crème moet 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht kan ook. Vlak voor het opdienen strooi je de suiker erover. Kleur de suiker bruin met de gasbrander en serveer meteen, anders wordt het krokante laagje zacht. 

Voor vier personen 

Bereiden totaal: 20 minuten. 

 

200 g suiker 

4 eierdooiers 

1 el maizena 

geraspte schil van 1 citroen of sinaasappel 

1 kaneelstokje 

500 ml melk


Klop 150 g suiker met de eierdooiers schuimig in een pan. Voeg de maïzena, geraspte citroenschil en het kaneelstokje toe en schenk de melk erbij. Verwarm de ingrediënten roerend op middelhoog vuur, tot de crème dik begint te worden. 


Neem het kaneelstokje eruit en verdeel de crème over vier vuurvaste schaaltjes. Laat de crème afkoelen en zet de schaaltjes 4 tot 5 uur in de koelkast. Verdeel voor het serveren de resterende suiker over de crème en smelt de suiker met een kleine gasbrander tot hij bruin en krokant is. Serveer de crème direct. 


In Barcelona worden bij crema catalana graag uitgesneden sinaasappelpartjes geserveerd. 



Recepten uit Barcelona

Stephan Mitsch

 

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee maar ook aan lekker eten .......

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.