Shasliek met frietjes uit het septembernummer van Koken & Genieten

Dit is onze kans om van mooie nazomeravonden te genieten. Steek de barbecue aan en maak deze heerlijke shaslieks met een tomaten-kerriesaus en frietjes. Wat een verwennerij!

Het recept komt uit het septembernummer van Koken & Genieten en kost ongeveer 30 minuten aan voorbereiding. Schenk alvast een glaasje wijn in, steek de barbecue aan, ga lekker zitten en geniet.
En laat het weer ons in de steek, volg dan het recept en bak de shaslieks in de pan.

Voor vier personen 

Bereiden totaal: 50 minuten 

 

3 uien, 1 grofgehakt, 2 uien in vieren

3 el olie 

2 el tomatenpuree

2 el kerrie 

1 el bloem 

4 el appelazijn 

2 el suiker 

zout en peper 

2 paprika's, bijv. groen en rood, in grove stukken 

4 plakken ontbijtspek,  in drieën 

500 g schnitzel (stuk), in 16 blokjes

750 g friet (diepvries)

paprikapoeder 


Fruit de gesnipperde ui in 1 el olie in een pan glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en vak even mee. Bestrooi met kerrie en de bloem en bak kort mee. 

Roer er 250 ml doorheen,  breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur. Pureer de saus en zeef hem eventueel. Breng op smaak met de azijn, de suiker, zout en peper. Houd warm.


Prik uit vlees afgewisseld met de paprika; de ui en het spek an de prikkers. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olie in een pan. Bak er de spiezen rondom 12 minuten in. 


Bak intussen de friet volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Serveer alles samen. Lekker met mayonaise bij de frietjes. Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.