Shasliek met frietjes

4 personen - 50 minuten

vlees - bbq

Ingrediënten

  • 3 uien, 1 grofgehakt, 2 uien in vieren
  • 3 el olie 
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el kerrie 
  • 1 el bloem 
  • 4 el appelazijn 
  • 2 el suiker 

 

  • zout en peper 
  • 2 paprika's, bijv. groen en rood, in grove stukken 
  • 4 plakken ontbijtspek,  in drieën 
  • 500 g schnitzel (stuk), in 16 blokjes
  • 750 g friet (diepvries)
  • paprikapoeder 

 


Bereiden

Fruit de gesnipperde ui in 1 el olie in een pan glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en vak even mee. Bestrooi met kerrie en de bloem en bak kort mee. 

Roer er 250 ml doorheen,  breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur. Pureer de saus en zeef hem eventueel. Breng op smaak met de azijn, de suiker, zout en peper. Houd warm.

 

Prik uit vlees afgewisseld met de paprika; de ui en het spek aan de prikkers. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olie in een pan. Bak er de spiesen rondom 12 minuten in. 

 

Bak intussen de friet volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Serveer alles samen. Lekker met mayonaise bij de frietjes. 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.