Romige paddenstoelen

2 personen - 30 minuten 

pasta

Ingrediënten

 • 30 g boter
 • 2 el extra vergine olijfolie
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 350 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in grove plakken
 • 1/2 groentebouillonblok
 • 1 handvol bladpeterselie fijngehakt

 

 • 1 1/2 dl witte wijn
 • 1 1/2 dl slagroom of zure room
 • 2oo g gedroogde pasta of 160 g verse pasta
 • zout en versgemalen zwarte peper
 • 2 el geraspte parmigiano reggiano, voor erbij

 


Bereiden

Verhit de boter en olie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen, het bouillonblokje en de peterselie toe. Kruid het mengsel met zout en peper en bak de paddenstoelen zacht maar niet papperig.

Breng intussen voor de pasta een grote pan water met wat zout aan de kook,

Giet de wijn bij de paddenstoelen en roer de aanbaksels onder in de pan los. Wacht tot de wijn verdampt en voeg de room toe. Verhit deze tot het borrelt. Kruid de saus naar smaak en haal hem van het vuur.

 

Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af maar houd 2 1/2 dl van het kookwater achter. Doe de hete, uitgelekte pasta in de pan met de saus en roer het geheel stevig door  op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is. Voeg zo nodig een scheutje van het achtergehouden kookwater toe om de saus losser te maken. Serveer de pasta direct met de geraspte parmigiano en flink wat extra peper.

Kookboek

Puur Pasta

Laura Santtini

Restaurateur, auteur en food ondernemer Laura Santtini is een van 's werelds meest bekende experts op ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.