Schotse scones uit de World of veggies van Mirjam Leslie-Pringle

Een luxe ontbijt of late brunch? Bak er deze zalige Schotse scones bij uit het boek Veggies van Mirjam Leslie-Pringle.
De scones zijn lekker luchtig en fris door de kwark. Je eet ze met veel room en goede jam. 

Schotse scones zijn ook erg populair in Engeland, Australie, Ierland en Canada. In Engeland worden deze kleine broodjes geserveerd met clotted cream bij de afternoon tea maar met slagroom zijn ze ook echt overheerlijk. 

Voor acht scones  

Bereiden totaal: 20 minuten. Oven: 20 - 25 minuten. 

 

30 g boter, koud en in blokjes 

250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 

1 zakje vanillesuiker 

200 g magere kwark

1 ei

250 ml slagroom 

2 el suiker 

aardbeien- of frambozenjam voor erbij

zout


Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. 

Doe de koude boter in een beslagkom en voeg het bakmeel eraan toe. Voeg de vanillesuiker, kwark, ei en een snufje zout toe en kneed alles tot een soepel deeg. 

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik. Steek of snij rondjes met een doorsnede van circa 5 cm uit de deeglap en leg ze op de bakplaat. 

Verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak de scones in ongeveer 20 tot 25 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. 

Klop intussen de room met de suiker stift. Serveer de warme scones met room en goede jam.



World of veggies

Mirjam Leslie-Pringle 

 

Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.