Griekse salade met kipgyros en tzatziki uit Chef met lef van Nigel van der Horst

HET HIM TO THE GREEK 
Deze salade brengt Nigel van der Horst terug naar de vakanties in Griekenland uit zijn jeugd. Wat zal de salade met ons doen? Dat vraagt Nigel zich af in zijn boek Chef met lef. 

Heerlijk gekruide visstukjes op een salade van komkommer, tomaat, rode ui en radijs. En dat alles afgemaakt met een waanzinnige dressing van yoghurt, komkommer en knoflook. 

Voor vier personen 

Bereiden totaal: 25 minuten.

 

Kipgyros

600 g kipfilet

1 zakje gyroskruiden

snufje zout

zonnebloemolie om in te bakken

 

Tzatziki

blaadjes van 5 takjes munt

15 g peterselie

1 komkommer

200 ml magere yoghurt

1 teentje knoflook

1/2 citroen

4 tl olijfolie

peper en zout naar smaak

 

Salade

1 handje radijsjes

100 g kerstomaatjes

1 komkommer

2 rode uien

2 bosuitjes

1 rode paprika

1 krop romaine sla

140 g feta

 

Snijd de kip in blokjes. Meng ze met de gyroskruiden en wat zout en laat even intrekken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip gaar.

 

Snijd de munt en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer met een groeve rasp boven een kom.

Doe de yoghurt in een kom, pers de knoflook erboven en rasp de gele schil van de halve citroen erboven. Pers de halve citroen uit en voeg het sap toe.

Voeg de olijfolie en peper en zout toe en meng alles goed.

 

Snijd de radijsjes en de tomaatjes doormidden, de komkommer in blokjes en de uien en de bosuitjes fijn. Snijd de paprika en sla in reepjes.

Meng alle groenten in een grote schaal en verbrokkel de feta erboven. Maak de salade aan met de tzatziki of serveer die ernaast. Serveer met de kip.

 


Chef met lef

Nigel van der Horst

 

Nigel van der Horst, alias Chef met lef, ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.