Griekse salade met kipgyros en tzatziki

4 personen - 25 minuten

salade

Ingrediënten

Tzatziki

  • blaadjes van 5 takjes munt
  • 15 g peterselie
  • 1 komkommer
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • 4 tl olijfolie
  • peper en zout naar smaak

 

Kipgyros

  • 600 g kipfilet
  • 1 zakje gyroskruiden
  • snufje zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

Salade

  • 1 handje radijsjes
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 krop romaine sla
  • 140 g feta

 


Bereiden

Snijd de kip in blokjes. Meng ze met de gyroskruiden en wat zout en laat even intrekken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip gaar.

 

Snijd de munt en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer met een groeve rasp boven een kom.

Doe de yoghurt in een kom, pers de knoflook erboven en rasp de gele schil van de halve citroen erboven. Pers de halve citroen uit en voeg het sap toe.

Voeg de olijfolie en peper en zout toe en meng alles goed.

 

Snijd de radijsjes en de tomaatjes doormidden, de komkommer in blokjes en de uien en de bosuitjes fijn. Snijd de paprika en sla in reepjes.

Meng alle groenten in een grote schaal en verbrokkel de feta erboven. Maak de salade aan met de tzatziki of serveer die ernaast. Serveer met de kip.

Kookboek

Chef met lef

Nigel van der Horst

Nigel van der Horst, alias Chef met lef, ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten ...

 

Lees verder 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.