Goulash

4 personen - 20 minuten + stooftijd

stoofgerecht

Ingrediënten

  • 500 g doorregen runderlappen 
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes 
  • 2 uien 
  • 2 knoflooktenen 
  • 2 el afgestreken pimenton  (gerookt paprikapoeder)

 

  • 1 tl karwijzaad 
  • 1 tl komijnpoeder 
  • 1 snuf cayennepeper 
  • 30 g boter
  • 2 el bloem 
  • zout en peper uit de molen 

 

 


Bereiden

Haal het vlees op tijd uit de koelkast zodat het niet ijskoud is.

Snipper de ui en de knoflook. 

Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes 5 minuten glazig, met op het laatst ook even de knoflook.

Dep intussen het vlees droog met keukenpapier, snij in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. 

Schuif de ui wat opzij, doe het vlees in de pan en laat op hoog vuur al omscheppend een paar minuten lekker bruin aanbakken. 

Schep de paprikapoeder, karwij, komijn, cayennepeper en bloem er goed door en bak even mee.

Voeg de tomatenblokjes, 250 ml kokend water en wat zout toe.

Laat met het deksel op de pan 3 uur rustig sudderen op het allerlaagste pitje, liefst met zo'n zwart warmhoudplaatje eronder. Check. Vlees nog hard en taai? Gewoon nog een uurtje langer. Komt goed. 

Snij intussen de paprika in stukjes, de champignons in vieren. Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak de groente al omscheppend tot ze zacht worden (5 minuten). Voeg op het laatst toe aan de goulash en laat nog 15 minuten meesudderen. 

LEKKER MET: Rijst of aardappelpuree.

Kookboek

Slim zonder pakjes & zakjes

Karin Luiten

Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.