Wortel-bataatsoep met Thaise pesto

4 personen - 50 minuten

soep

Ingrediënten

  • 1 volle el kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tenen knoflook, geperst
  • 1 el fijngesneden gemberwortel
  • 3 el Thaise rode currypasta
  • 4 kaffirlimoenblaadjes, in stukjes gescheurd
  • 400 g zoete aardappels, in 3 cm-stukken
  • 400 g wortels, in 3 cm-stukken
  • 3 el gladde pindakaas
  • 1 l groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk

 

Thaise pesto

  • 40 g Thaise basilicum
  • 15 g korianderblad
  • 25 g ongezouten pinda's, gehakt
  • 2 tl sesamolie
  • 4 el arachide-olie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 tl  chilivlokken
  • 1 tl lichte sojasaus

 


Bereiden

Verhit de kokosolie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui, knoflook en gember 4-5 minuten onder af en toe omscheppen. Voeg de currypasta en kaffirlimoentblaadjes toe en schep 2 minuten om tot de aroma's vrijkomen en het mengsel aan de bodem van de pan begint te kleven. Voeg de zoete aardappels, wortels, pindakaas en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin op de pan 25-30 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

 

Neem van het vuur en laat wat afkoelen. Schep de kaffirlimoenblaadjes eruit met een schuimspaan. Pureer de soep in delen in een blender of gebruik de staafmixer. Schenk terug in de pan. Roer de kokosmelk erdoor en laat doorwarmen op matig vuur. Breng eventueel extra op smaak met nog wat zout.

Doe intussen alle ingredienten voor de pesto in een keukenmachine en hak ze samen fijn. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een spiraaltje pesto.

Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.