Aardappelgroentepuree

4 personen - 30 minuten

aardappelen - groente

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels 
  • 1/2 knolselderij 
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 ml melk

 

  • 50 g boter
  • versgeraspte nootmuskaat 
  • zout en peper uit de molen 

 


Bereiden

Maak de groente schoon, snij in stukjes en kook tegelijk met de aardappels, maaar wel liefst in twee aparte pannen, gaar in gezouten water in 15 minuten.  

Verwarm intussen de melk en laat de boter erin smelten. Giet de aardappelen en knolselderij af en laat even uitdampen. 

Haal door de pureeknijper of stamp fijn met de pureestamper. Nooit met de mixer, dat wordt behangplaksel. 

Roer stevig met een pollepel de warme botermengsel en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Te stevig?  Extra boter of melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

Kookboek

Slim zonder pakjes & zakjes

Karin Luiten

Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.