Wraps met asperges, ham en eiersalade uit Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Deze wraps hebben de foto maar net gehaald. Tijd om nog lekker wat peterselie door de eiersalade te doen was er niet meer.

 

Het recept in het boek Dagelijkse kost 2 van Jeroen Meus is origineel met witte asperges maar met groene asperges is deze wrap ook heel lekker. En het geeft ook nog een mooi kleuraccent.

 

Hieronder vind je de ingekorte versie het recept. Jeroen beschrijft in zijn boek Dagelijkse kost 2 zijn recepten heel uitgebreid. Met deze ingekorte versie gaat het je ook vast lukken deze heerlijke wrap te maken.


Voor vier wraps

Bereiden: 50 minuten.

 

8 eieren

8 witte asperges

1/2 bosje krulpeterselie

1 el zure room

1/2 citroen

8 sneetjes gekookte ham

4 grote tortilla's

nootmuskaat

peper uit de molen

zout

 

Breng het water aan de kook en kook de eieren hard in 8-9 minuten. Koel ze onmiddellijk in koud water.

Schil de asperges,. Stoom de asperges in 10 minuten gaar. Spoel ze na met koud water zodat de garing stopt.

Snipper de peterselieblaadjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer er de mayonaise, zure room en peterselie door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en breng op smaak met een druppel citroensap.

 

Leg  op elke tortilla 2 plakken ham. Lepel de eiersalade erop en leg daar 2 asperges op.

Rol de belegde tortilla op en snijd middendoor. Lekker als lunch of hapje.

 


Dagelijkse kost 2

Jeroen Meus

 

Voor Dagelijkse kost 2 brengt Jeroen Meus 101 nooit eerder gepubliceerde recepten samen in een prachtig vormgegeven boek, afgewisseld met karakteristieke foto's van Thomas Sweertvaegher .......

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.