Rendang met bloemkool

4 personen - 24 minuten

vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 bloemkool (800 g)
  • 1 volle tl rendang of boemboepoeder

 

  • 1 bos verse munt (30 g)
  • 1 blikje kokosmelk light (400 ml)

 

 


Bereiden

Doe het gehakt met 1 el olijfolie in een ondiepe braadpan op hoog vuur en bak het al roerend rul. Trek de lelijke buitenste bladeren van de bloemkool en gooi ze weg. Doe de mooie blaadjes in een keukenmachine. Snijd de bloemkool doormidden, breek een helft in stukjes en doe ze bij de blaadjes in de machine. Snijd de andere helft in kleine roosjes, doe ze bij het gehakt in de pan en bak het geheel 10 minuten onder regelmatig roeren tot alles krokant is.

 

Pluk intussen de helft van de muntblaadjes, doe ze in de keukenmachine, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en maal er een fijn, korrelig mengsel van. Doe het mengsel in een hittebestendige kom, dek af en zet hem 4 tot 5 minuten in de magnetron.

Pluk de rest van de muntblaadjes, houd de kleinste apart en doe de rest in de pan. Hussel alles goed en giet er de kokosmelk en een half blikje water bij. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen.

Proef, breng de rendang op smaak met zeezout en zwarte peper en strooi de kleine muntblaadjes erover.

Schep de bloemkoolrijst even goed om en zet hem in een kom op tafel.

Kookboek

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Jamie Oliver

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.