Zoete-aardappelsalade

2 personen - 9 minuten

salade

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels van 300 g elk
  • 500 g rijpe, verschillend gekleurde tomaten
  • 4 lente-uitjes

 

  • 50 g rucola
  • 40 g feta

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schrob de aardappels, leg ze in een braadslede en zet ze 1  uur in de oven, tot ze door en door zacht zijn.

 

Snijd de tomaten wanneer de aardappels klaar zijn in grove stukjes. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in dunne ringetjes. Hussel ze met 1 eetlepel extra vergine olijfolie en een scheutje rodewijnazijn. Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

 

Scheur de zoete aardappels in stukjes en verdeel ze over 2 borden. Hussel de rucola door de tomaten en verdeel dit mengsel over de zoete aardappel. Verkruimel de feta erover, besprenkel met 1 theelepel extra vergine olijfolie en strooi er uit de hoogte een snufje zwarte peper op.

Kookboek

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Jamie Oliver

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.