Zoete-aardappelsalade uit Jamie Oliver 5 ingrediënten van Jamie Oliver

Zoete aardappels zijn erg veelzijdig. Maak er een curry mee, rooster ze in de oven of gebruik ze net als Jamie Oliver in een salade.

 

Deze salade van Jamie Oliver uit zijn boek Jamie Oliver 5 ingrediënten zet je in 9 minuten op tafel. Nou ja, bijna dan.

De aardappel moet nog wel een uurtje in de oven en daarna afkoelen maar verder heb je aan deze salade niet veel werk. 

 

Vergeet niet de lente-ui en feta aan de salade toe te voegen want dat staat niet duidelijk in het recept. Even zelf aan denken dus. 


Voor twee personen 

Bereiden totaal: 9 minuten.

 

2 grote aardappels van 300 g elk

500 g rijpe, verschillend gekleurde tomaten

4 lente-uitjes

50 g rucola

40 g feta

 

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Schrob de aardappels, leg ze in een braadslede en zet ze 1  uur in de oven, tot ze door en door zacht zijn.

 

Snijd de tomaten wanneer de aardappels klaar zijn in grove stukjes. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in dunne ringetjes. Hussel ze met 1 eetlepel extra vergine olijfolie en een scheutje rodewijnazijn. Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

 

Scheur de zoete aardappels in stukjes en verdeel ze over 2 borden. Hussel de rucola door de tomaten en verdeel dit mengsel over de zoete aardappel. Verkruimel de feta erover, besprenkel met 1 theelepel extra vergine olijfolie en strooi er uit de hoogte een snufje zwarte peper op.

 


Jamie Oliver 5 ingrediënten

Jamie Oliver

 

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.