
4 personen - 25 minuten
pizza
Ingrediënten
- 3 el BBQ-saus
- 1/2 el sriracha + extra
- 2 tl paprikapoeder
- peper en zout
- 500 g kipdijenfilet
- zonnebloemolie om in te bakken
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 160 g verse mozzarella
- 4 naanbroden naturel
- 4 el passata
- 30 g parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de BBQ-saus, sriracha, het paprikapoeder en wat peper en zout. Leg de kip in een schaal en schep de marinade erdoor. Laat even intrekken.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip 4-5 minuten op de gladde kant en 2-3 minuten op de andere kant.
Snijd intussen de uien in maantjes en de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella in stukjes. Bestrijk elke naan met 1 eetlepel passata.
Snijd de kip in reepjes. Het maakt niet uit als hij nog niet helemaal gaar is, hij gaart na in de oven.
Verdeel de kip, ui, paprika en als laatste de mozzarella over het naanbrood. Bak de pizza's 6-8 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pizza uit de oven en rasp er de Parmezaanse kaas boven.
Bestrooi met blaadjes basilicum en druppel er, als je van extra spicy houdt, nog wat sriracha over.

Kookboek

Chef met lef
Nigel van der Horst
Nigel van der Horst, alias Chef met lef, ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.