BBQ-chicken pizza uit Chef met lef van Nigel van der Horst

Nigel van her Horst: Barbecuesmaak + kip = perfect harmony. En al helemaal op een pizza!


Voor vier personen 

Bereiden totaal: 25 minuten.


3 el BBQ-saus 

1/2 el sriracha + extra 

2 tl paprikapoeder 

peper en zout 

500 g kipdijenfilet 

zonnebloemolie om in te bakken 

2 rode uien 

1 rode paprika 

1 gele paprika

160 g verse mozzarella 

4 naanbroden naturel

4 el passata 

30 g parmezaanse kaas

basilicumblaadjes 


Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de BBQ-saus, sriracha, het paprikapoeder en wat peper en zout. Leg de kip in een schaal en schep de marinade erdoor. Laat even intrekken. 

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip 4-5 minuten op de gladde kant en 2-3 minuten op de andere kant. 

Snijd intussen de uien in maantjes en de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella in stukjes. Bestrijk elke naan met 1 eetlepel passata. 

Snijd de kip in reepjes. Het maakt niet uit als hij nog niet helemaal gaar is, hij gaart na in de oven.

Verdeel de kip, ui, paprika  en als laatste de mozzarella over het naanbrood. Bak de pizza's 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. 

Haal de pizza uit de oven en rasp er de Parmezaanse kaas boven. 

Bestrooi met blaadjes basilicum en druppel er, als je van extra spicy houdt, nog wat sriracha over. 



Chef met lef

Nigel van der Horst

 

Nigel van der Horst, alias Chef met lef, ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.