Asperges, eieren en Franse dressing

2 personen - 9 minuten

salade

Ingrediënten

  • 1/2 kleine rode ui 
  • 4 grote eieren 
  • 350 g groene asperges 

 

  • 1/2 bos verse dragon 
  • 2 volle tl dijonmosterd 

 


Bereiden

Pel de rode ui, snij hem in flinterdunne ringetjes, doe ze in een kom en maak ze aan met 4 eetlepels rodewijnazijn en een flinke snuf zeezout. Leg de eieren voorzichtig in een pan kokend water en kook ze exact 5 1/2 minuut. Leg de asperges netjes naast elkaar en verwijder het houtachtige uiteinde. Doe de aspergestelen in een vergiet en stoom ze afgedekt op de pan met eieren. Pluk intussen de dragonblaadjes.

 

Klop de mosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie door elkaar. Giet door een fijne zeef al kloppend de azijn van de rode ui erbij. Proef en breng de dressing op smaak met zout en peper. 

 

Verdeel de asperges wanneer ze klaar zijn over de borden. Laat de eieren onder de koude kraan schrikken tot ze voldoende afgekoeld zijn om ze beet te pakken. Pel ze, snijd ze doormidden, leg ze op de asperges en strooi de dragon en rode ui erover. Sprenkel 1 eetlepel van de dressing over elk portie (bewaar de rest voor een andere keer), strooi er uit de hoogte een snufje peper op en ga meteen aan tafel. 

Kookboek

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Jamie Oliver

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.