Tjaptjoi met zoetzure saus uit Wokking lekker van Danny Jansen

Heb jij ook nog een wok in de kelder staan en weet je niet goed wat je ermee kan doen? Daar kan Danny Jansen je met zijn boek Wokking lekker goed bij helpen. 

Haal die wok snel voor de dag en maak deze tjaptjoi met paprika, ui, komkommer en courgette. Of maak één van de andere recepten uit Wokking lekker van Danny.
Recepten met lekker veel groente, snel klaar en boordevol smaak. 

Voor vier personen 

Bereiden totaal: 20 minuten. 

 

Zoetzure saus

3 el tomatenketchup

1 el rijstazijn

80 ml water

2 tl worcestersaus

3 el suiker

1 tl aardappelzetmeel

 

Tjaptjoi

1 groene paprika

1 rode puntpaprika

1 ui

2 teentjes knoflook

1/2 komkommer

1 courgette

zonnebloemolie

1 el sesamolie

200 g worteljulienne

 

Zoetzure saus

Breng in een pan de tomatenketchup, rijstazijn, het water, de worcestersaus en suiker aan de kook.

Meng het aardappelmeel met het water tot een papje, voeg toe aan de saus en laat circa 2 minuten doorkoken tot de gladde saus de dikte van yoghurt heeft.

 

Tjaptjoi

Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes.

Pel de ui, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne plakken.  Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes.

 

Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, ui en knoflook circa 2 minuten op hoog vuur.

Voeg de sesamolie, worteljulienne, komkommer en courgette toe en wok nog 2 minuten.

 

Giet de saus over de tjaptjoi en serveer.

 


Wokking lekker

 

Mensen koken steeds meer met verse ingrediënten, maar tegelijkertijd is het elke dag weer een uitdaging om die maaltijd zo snel mogelijk op tafel te zetten. Daar heeft Danny Jansen dé oplossing voor: wokken! Wokken is ........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.