
4 personen - 20 minuten
wokken & roerbakken - groente
Ingrediënten
Zoetzure saus
- 3 el tomatenketchup
- 1 el rijstazijn
- 80 ml water
- 2 tl worcestersaus
- 3 el suiker
- 1 tl aardappelzetmeel
Tjaptjoi
- 1 groene paprika
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 komkommer
- 1 courgette
- zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 200 g worteljulienne
Bereiden
Zoetzure saus
Breng in een pan de tomatenketchup, rijstazijn, het water, de worcestersaus en suiker aan de kook.
Meng het aardappelmeel met het water tot een papje, voeg toe aan de saus en laat circa 2 minuten doorkoken tot de gladde saus de dikte van yoghurt heeft.
Tjaptjoi
Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes.
Pel de ui, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne plakken. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, ui en knoflook circa 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de sesamolie, worteljulienne, komkommer en courgette toe en wok nog 2 minuten.
Giet de saus over de tjaptjoi en serveer.

Kookboek

Wokking lekker
Danny Jansen
Mensen koken steeds meer met verse ingrediënten, maar tegelijkertijd is het elke dag weer een uitdaging om die maaltijd ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.