Tjaptjoi met zoetzure saus

4 personen - 20 minuten

wokken & roerbakken - groente

Ingrediënten

Zoetzure saus

  • 3 el tomatenketchup
  • 1 el rijstazijn
  • 80 ml water
  • 2 tl worcestersaus
  • 3 el suiker
  • 1 tl aardappelzetmeel

 

Tjaptjoi

  • 1 groene paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 courgette
  • zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 200 g worteljulienne

 


Bereiden

Zoetzure saus

Breng in een pan de tomatenketchup, rijstazijn, het water, de worcestersaus en suiker aan de kook.

Meng het aardappelmeel met het water tot een papje, voeg toe aan de saus en laat circa 2 minuten doorkoken tot de gladde saus de dikte van yoghurt heeft.

 

Tjaptjoi

Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes.

Pel de ui, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne plakken.  Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes.

 

Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, ui en knoflook circa 2 minuten op hoog vuur.

Voeg de sesamolie, worteljulienne, komkommer en courgette toe en wok nog 2 minuten.

 

Giet de saus over de tjaptjoi en serveer.

Kookboek

Wokking lekker

Danny Jansen

Mensen koken steeds meer met verse ingrediënten, maar tegelijkertijd is het elke dag weer een uitdaging om die maaltijd ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.