
Voor twee personen
Bereiden totaal: 20 minuten.
2 grote aubergines
2 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
1 ui, in dunne halve ringen
1 teentje knoflook, gepeld en licht gekneusd
4 el extra vergine olijfolie
1 struik bleekselderij, de binnenste stelen in blokjes van 1 cm
50 g groene olijven, ontpit en grofgehakt
2 el kappertjes, afgespoeld
1 blik à 200 g hele tomaten, grofgehakt
2 volle el fijne kristalsuiker
3-4 el wittewijnazijn
Ter garnering (optioneel)
cacaopoeder
geroosterde amandelen of pijnboompitten
een paar muntblaadjes
Snijd de uiteinden van de aubergines en verwijder een paar reepjes schil in de lengte van elke aubergine. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en meng met 2 el olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de randjes krokant en goudbruin zijn.
Fruit de ui en de knoflook in de 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan met de bleekselderij, wat zout en peper en wat water op laag vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig tot de ui zacht is, dit duurt zo'n 15 tot 20 minuten.
Voeg de olijven, de kappertjes en de tomaten toe aan de bleekselderij en roer door. Zet het vuur hoger, breng aan de kook en roer de suiker en 3 eetlepels azijn erdoor. Laat de azijn 5 minuten verdampen. Verwijder de knoflook.
Schenk het bleekselderijmengsel over de aubergines en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen. Bestrooi eventueel met wat cacaopoeder, geroosterde noten of munt.


Sicilië
Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig ........
Lees verder voor meer informatie en recepten.
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.