Kookboeken oktober 2017

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest inspirerende en opvallende nieuwe kookboeken die in september 2017 worden verwacht. 

 

Auteur: Stephen Beaumont

Uitgever: Veltman Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 224

ISBN: 9789048315406

Prijs: € 25,-

Verwacht: oktober 2017

Bier & Foodcombinaties van Stephen Beaumont

Inhoud kookboek

Bier & Food...
is een must voor iedereen die bier en eten wil combineren, met bier wil koken of de traditionele en moderne kunst van de biersommelier wil leren kennen. Bier wordt al duizenden jaren bij het eten gedronken, maar wordt pas nu gezien als de perfecte partner - ideaal bij hoofdgerechten, subliem bij desserts en een uitstekende combinatie met kaas.
legt uit welke bieren bij welk eten passen, van tarwebieren & zeevruchten of barley wine & chocoladetruffels tot boks & varkensgerechten of haverstout & brie.
presenteert bier- & foodpersoonlijkheden, van chef-koks en bierbeïnvloeders tot bar- en restauranteigenaren uit de hele wereld, plus hun favoriete bier- & foodlocaties.
bevat meer dan 20 recepten en bier- & foodcombinaties die inzicht geven in de kunst van het combineren van de schijnbaar eindeloze hoeveelheid smaken van bier en eten.
bier- & foodcombinatieoverzichten geven aanbevelingen voor meer dan 100 perfecte combinaties.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Nigella Laswon

Uitgever: Atlas Contact

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 288

ISBN: 9789045035383

Prijs: € 34,99

Verwacht: 10-10-2017

Bij mij aan tafel van Nigella Laswon

Inhoud kookboek

Nigella Lawson is de koningin van de thuiskeuken. Ze schreef al meer dan tien bestsellers, waaronder Hoe te eten, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw en Simply Nigella, en wist met haar warme persoonlijkheid, gevarieerde gerechten en zoete heerlijkheden thuiskoks overal ter wereld te inspireren. In haar nieuwe boek is een hoofdrol weggelegd voor het eten dat ze het liefst kookt voor vrienden en familie. De recepten in Bij mij aan tafel zijn stuk voor stuk hartverwarmend en inspirerend, of het nu gaat om klassieke Nigella-gerechten als ovenschotels, lamskoteletten met chili en munt, noodgeval-brownies en witte chocoladecheesecake, of om vernieuwende gerechten en ingrediënten als witte misohummus, snelle inktvis met tomaat-tequilasalsa en gehaktballetjes met orzo. "Geluk is het mooist wanneer je het kunt delen,' schrijft Nigella. Haar lezers zullen aan hun eigen tafel net zo genieten van de gerechten uit dit boek als Nigella aan die van haar.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Natalie Bradley

Uitgever: Veltman Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 143

ISBN: 9789048315314

Prijs: € 17,50

Verwacht: oktober 2017

Bowl food van Natalie Bradley

Inhoud kookboek

Languit op de bank of aan tafel met een groep vrienden: bowl food - van soepen tot salades en van roerbakschotels tot stoofgerechten - is ideaal voor informeel eten en past bij de manier waarop we nu leven.

Bovendien is het erg praktisch: met een kom in de ene hand blijft de andere hand vrij voor het lezen van een boek, het checken van uw telefoon of het voeden van uw peuter.

De gerechten in dit boek zijn niet alleen eerlijk, maar zitten ook vol goede voedingsstoffen en ingrediënten om welzijn en gezondheid te bevorderen. U vindt receptsuggesties voor een kom die past bij ieder humeur, kies voor lekker pittig, tv-maaltijd, superslank, lunch in het park of winterwarm.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Sientje Swartjes-Lenferink, Arlette Swartjes

Uitgever: Uitgeverij Wbooks

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 160

ISBN: 9789462581944

Prijs: € 19,95

Verwacht: 09-10-2017

De keukengeheimen van Sientje en Arlette

Inhoud kookboek

In Keukengeheimen van Sientje & Arlette delen Sientje en Arlette (moeder en dochter) hun kennis, talenten en ervaring. De liefde voor de kookkunst straalt van de recepten af. Of het nou gaat om een eenvoudige bouillon, een gehaktbal of een uitgebreid feestmaal. De gerechten van Sientje zijn gebaseerd op klassieke technieken die de jaren hebben doorstaan. En Arlette geeft daar een hedendaagse, verrassende draai aan.
Sientje en Arlette zijn allebei geboren en getogen in Dalfsen en gebruiken dan ook veel producten uit het Vechtdal. Rechtstreeks van het land. Het boek barst van de handige tips om lekker en toch gezond te eten. Koken zonder pakjes, zonder dat het meer tijd of geld kost.
Het boek lijkt ook een beetje op een familiefeestje. Terwijl de dames bakken en braden, maakt papa Frans zijn eigen mayonaise, geeft zus Geraldine een paar van haar geheime recepten prijs, ome Willy gooit zijn eigen appeltaart naar binnen en ome Frans neemt de wijnen voor zijn rekening. Ome Jan voert bovendien het hoogste woord met herinneringen aan de soep op zondag, de slacht op maandag en nog veel meer.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Yvon Jaspers

Uitgever: Carrera

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 240

ISBN: 9789048838639

Prijs: € 24,99

Verwacht: 11-10-2017

De keukentafel van het Noorden van Yvon Jaspers

Inhoud kookboek

In De keukentafel van het Noorden toont Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar, puur en vooral heerlijk eten. Geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van kanelbullar tot kladdkaka. Vanaf nu geen dag meer zonder fika en nooit meer een winter zonder hygge.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comUitgever: Fontaine Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 304

ISBN: 9789059567962

Prijs: € 27,95

Verwacht: 02-10-2017

Delicious. altijd feest

Inhoud kookboek

delicious. nodigt je uit aan tafel. Met op het menu op het oog indrukwekkende, maar qua werk heel haalbare recepten om te bereiden voor de mensen van wie je houdt. Of het nu gaat om lange, luie brunches, strandfeestjes of een elegant diner, droomtaarten of andere zoetigheid: van paaslunch tot verjaardag tot oud en nieuw, delicious. Altijd feest bedient je het hele jaar rond. Met tips hoe je je tafel kunt versieren, maar ook de perfecte suggestie voor drankjes. Met delicious. Altijd feest geef je elke gelegenheid net dat beetje extra magie. Deze uitnodiging wil je niet afslaan.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comUitgever: Spectrum

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 568

ISBN: 9789000356867

Prijs: € 45,-

Verwacht: 04-10-2017

Eataly

Inhoud kookboek

Zo koken Italianen thuis anno nú

 

Van de makers van De Zilveren Lepel komt nu een eigentijdse Italiaanse kookbijbel: Eataly. Dit prachtige, uitgebreide kookboek -ruimt 550 pagina's- bevat 300 van de beste recepten uit het hedendaagse Italiaanse koken. Fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten en nieuwe ideeën in een bijzonder mooi jasje: een must-have voor iedereen die wil leren hoe Italianen vandaag de dag koken. Gemaakt in samenwerking met Eataly: hét Italiaanse culinaire walhalla, met vestigingen wereldwijd.

Geen zware pastagerechten en rijke, volle sauzen, maar verse en heerlijke gerechten, heldere instructies, nuttige tips en wijnadviezen. Moderne twists en klassieke technieken gaan hand in hand. Met als bonus een uitgebreide geïllustreerde lijst met uitleg over ingrediënten. Met Eataly heb je alles in huis om eenvoudig overheerlijke Italiaanse maaltijden te maken en te genieten aan tafel!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Sabrina Ghayour

Uitgever: Good Cook B.V.

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 160

ISBN: 9789461431806

Prijs: € 24,95

Verwacht: 27-10-2017

Feasts van Sabrina Ghayour

Inhoud kookboek

Feasts: dé opvolger van de succestitels Persiana en Sirocco

Lange tafels gevuld met schalen Midden-Oosters eten en in goed gezelschap. Dat is Feasts, het derde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour. Na Persiana en Sirocco, waarin Sabrina laat zien dat haar manier van koken sensationeel en ongecompliceerd is, bewijst zij met Feasts dat koken voor welke bijzondere gelegenheid ook, niet moeilijk is en voor iedereen haalbaar.

Feasts geeft Midden-Oosterse feestelijke recepten voor elke gelegenheid: brunches, zomerse barbecue- en picknickfestijnen, imposante vegetarische maal- tijden, etentjes die je in een handomdraai maakt of menu's voor zeer bijzondere gelegenheden waarin je dubbel en dwars wilt uitpakken.

Gril zeebaars in druivenbladeren, bereid garnalen met fenegriek en serveer kruidige kwartels in zure kersensaus. Weinig tijd maar wel uitpakken? Serveer in komijn gebakken padronpepers, wraps met oosterse kip en een pittige halloumisalade. Van brunch-, voor-, bij- en hoofdgerechten tot desserts en drankjes als mojito van muntthee. Feasts geeft prachtige Midden-Oosterse recepten om echt mee uit te pakken.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Anna Decock

Uitgever: Manteau

Bindwijze: Paperback

Pagina's: 160

ISBN: 9789022334621

Prijs: € 19,99

Verwacht: 13-10-2017

Geurige stoofpotjes van Anna Decock

Inhoud kookboek

In Geurige stoofpotjes vind je heerlijke bereidingen. Er zijn de gerechten met een klassiek tintje, zoals rundstoofvlees, coq-au-vin of lamsnavarin. Je ontdekt aparte combinaties met mediterrane smaken, zoals zuiders konijn met olijven, Griekse stifado en Siciliaanse caponata. En dan heb je nog die verleidelijke exotische sudderpotjes. Denk maar aan de geurige Indische curry's, de rijke Thaise melanges en de bedwelmende Marokkaanse tajines... Elke combinatie is anders. Door te spelen met kruiden of specerijen, bier of wijn, bouillon of kokosmelk krijg je een enorme rijkdom aan aroma's. Zo maak je op een eenvoudige manier kennis met gevarieerde keukens uit verschillende culturen. 

Er is voor elk wat wils: vlees, vis of veggie, maar één ding hebben de recepten gemeen, ze zijn makkelijk te maken. Sommige zijn bovendien snel klaar, andere zijn dan weer een ode aan de slowfood-beweging. Allemaal zitten ze boordevol inspiratie, waardoor zelfs de meest voorzichtige kok zich kan ontpoppen tot een ware avonturier!

Wie kan weerstaan aan die heerlijke geur van pruttelende stoofpotjes?

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Jacques Hermus

Uitgever: Fontaine Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 208

ISBN: 9789059568044

Prijs: € 24,95

Verwacht: 16-10-2017

Het Wildkookboek van Jacques Hermus

Inhoud kookboek

Hazenrug, fazantenbout, een wildzwijnhammetje of duivenborst. Voor dit boek reisde culinair journalist Jacques Hermus langs jagers en wildslagers, langs chefs en wijnmakers. In de Achterhoek, een van de mooiste streken van ons land, tekende hij recepten op van twintig chef-koks. Met een boek vol inspirerende recepten en boeiende verhalen als resultaat.

Over de soorten wild in ons land, jachttechnieken en jagersrituelen, paddenstoelen, bessen, noten en kruiden. Waar koop je het beste wild? Hoe maak je het schoon? Hoe kun je het bewaren? Hoe maak je een krachtige wildsaus en houd je het vlees mals en smakelijk? Het Wildkookboek geeft antwoord op al deze vragen.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Yvette van Boven

Uitgever: Fontaine Uitgevers

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 304

ISBN: 9789059567931

Prijs: € 29,95

Verwacht: 17-10-2017

Home Sweet Home XMAS van Yvette van Boven

Inhoud kookboek

Een romantische eerste kerst voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met uw complete schoonfamilie over de vloer? Met Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven komt u altijd goed beslagen ten ijs.

Een crème van pompoen met steranijs & kreeftenstaartjes, parelhoen met saus van prosecco met groene druiven, een terrine van wild konijn & pistache en een champagnemousse met vijgen in champagne- lauriersiroop... Loopt het water u al in de mond, maar ziet u op tegen de kookstress? Met Home Sweet Home Xmas is dat niet nodig! Kookengel Yvette van Boven geeft talloze tips voor een kerst zonder ingewikkeld gedoe of paniek.

Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk van tevoren te maken en het boek bevat zelfs een heleboel voorbeeldmenu's, zodat u ook niet hoeft na te denken over mooie combinaties van voor-, bij-, hoofd- en nagerechten.

De recepten zijn verdeeld in voorbereiden en bereiden, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Ze hoeven alleen op de dag zelf nog even afgemaakt te worden. Zo is het voor uzelf ook een feest en kunt u lekker met een glaasje aanschuiven bij uw visite.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Giovanna Torrico

Uitgever: Becht

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789023015529

Prijs: € 19,99

Verwacht: 25-10-2017

Italiaans easy van Giovanno Torrico

Inhoud kookboek

Italiaans eten was nog nooit zo makkelijk! Met de makkelijke Italiaanse recepten uit Italiaans Easy maak je de lekkerste Italiaanse gerechten.

Makkelijke Italiaanse recepten
De Italiaanse keuken blijft een favoriet van velen. Met de makkelijke Italiaanse recepten uit Italiaans Easy maak je nu de lekkerste Italiaanse gerechten zelf. Wat dacht je van klassiekers zoals makkelijke tiramisu of makkelijke spaghetti alla Carbonara? Of bijzondere Italiaanse gerechten zoals risotto met pompoen en gorgonzola?

Italiaans Easy
Italiaans easy laat zien hoe mooi Italiaanse gerechten eruit kunnen zien! Het strak vormgegeven kookboek toont op de linkerpagina steeds de weinige ingrediënten en op de rechterpagina het heerlijke eindresultaat.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Pauline Dubois

Uitgever: Becht

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 64

ISBN: 9789023015550

Prijs: € 9,99

Verwacht: 02-10-2017

Spring rolls van Pauline Dubois

Inhoud kookboek

Maak de lekkerste springrolls zelf met verse rijstvellen, groenten en ander lekkers! Leuk als origineel borrelhapje of als gezonde avondmaaltijd.

Lekkere recepten voor springrolls
Met rijstvellen die je even in water weekt, maak je zelf de lekkerste verse springrolls. Vul ze met je favoriete rauwe groenten, wat vis, tofu of kip en rol ze op! In Springrolls staan klassieke recepten met kip en avocado of juist bijzondere combinaties met zalm en mango. Ook kun je springrolls zoet eten als toetje met bijvoorbeeld banaan en chocola!

Zelf springrolls maken
In Sprinrolls leer je ook hoe je springrolls zelf het beste kunt vullen. In welke volgorde je de springrolls vult en hoe je ze oprolt. Zelf springrolls maken was nog nooit zo makkelijk!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Moreen Waal

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 176

ISBN: 9789024577675

Prijs: € 24,99

Verwacht: 05-10-2007

SuriMAM Cooking van Moreen Waal

Inhoud kookboek 

SuriMAM Cooking is een uitnodigend kookboek van de drie zussen Waal met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname.

Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten: klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Allerlei recepten, van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten, zijn vertegenwoordigd in dit boek.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comUitgever: Aerial Media Company

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789402602111

Prijs: € 24,95

Verwacht: 12-10-2007

Thug Kitchen 101

Inhoud kookboek

Thug Kitchen 101 is het derde kookboek in de serie van de succesvolle no-nonsensekeuken Thug Kitchen. Dit kookboek is qua look & feel vergelijkbaar met het eerste kookboek en is 'feestvoer'. Het gebruik van vele graphics en hilarische oneliners spreekt ook in België en Nederland een grote doelgroep aan. Ook dit jaar bevat het boek meer dan 100 eenvoudig te bereiden recepten. Uiteraard vegetarisch en snel te maken. En dat is ook meteen de boodschap van dit kookboek. Met Thug Kitchen 101 zet je sneller een smakelijk gerecht op tafel dan dat je kunt laten thuisbezorgen: all of the meals in these pages are guaranteed to be faster than delivery.

Thug Kitchen 101 is wederom een onmisbaar kookboek voor iedereen die ondanks het druk-druk-druk-gevoel een gezonde en verantwoorde maaltijd wil klaarmaken.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Jan Kegels

Uitgever: Manteau

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789022334317

Prijs: € 24,99

Verwacht: 11-10-2007

Zot van de Noordzee van Jan Kegels

Inhoud kookboek

'Vis is duur!' 'Vis is te moeilijk te bereiden!' 'Onze kinderen lusten geen vis!' 'Ik vind alleen tonijn en zalm lekker!' Daar ziet Jan Kegels geen graten in. Hij dompelt je onder in de wereld van de noordzeevis zodat jij aan tafel kunt scoren met superlekkere, leuke en eenvoudige noordzeevisgerechten.
In 'Zot van de Noordzee' serveert JEAN sur MER samen met zijn vaste chef Peter Vlyminck 42 eenvoudige recepten (met maximaal 5 ingrediënten) op basis van maar liefst 26 verschillende soorten noordzeevis. Verder zorgen gerenommeerde chefs zoals Kobe Desramaults (Superette), Dennis Broeckx (L'Epicerie du Cirque) en Syrco Bakker (Pure C) voor nog 10 extra recepten die ietsje ingewikkelder mogen zijn en waarmee je gegarandeerd de grootste femme fatale of koelste kikker aan de haak slaat.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com