Boerenkool-pancettaquiche uit Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann

8 personen - 70 minuten

quiche

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 150 g pancetta
  • 300 gekookte, geschilde aardappelen
  • 150 g boerenkool
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd

 

  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 75 g  belegen kaas, geraspt
  • 100 g crème fraiche of kwark
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • vers gemalen nootmuskaat
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

 


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed de vorm met bladerdeeg, leg op het bladerdeeg een vel bakpapier en vul dan de vorm met bakbonen.

Bak 15 minuten in de hete oven, verwijder dan de bonen en het bakpapier en bak nog eens 5 minuten.

 

Begin met de vulling als de vorm in de oven staat. Snijd de pancetta in dobbelsteentjes en bak goudbruin in een grote koekenpan. Haal van het vuur en zet apart. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm, was de kool en hak deze grof. Zet de pan met pancetta weer op het vuur en doe de olijfolie, de sjalot en de knoflook erbij. Laat een paar minuten bakken, doe dan de aardappelen en de boerenkool erbij en bak 5 minuten zacht. Haal van het vuur en zet 5 minuten apart, meng er dan de geraspte kaas en de crème fraiche door, roer er voorzichtig de eieren door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet het mengsel in de blindgebakken vorm, zet deze weer in de oven en bak 30-35 minuten of tot de vulling, stevig maar nog net een beetje beweeglijk is.

Kookboek

Scandinavisch Comfort Food

Trine Hahnemann

 De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.