Chiliburger met pikante saus

4 personen - 35 minuten

vlees - brood

Ingrediënten

  • 4 broodjes 
  • 500 g gemengd gehakt 
  • 1 chilipeper 
  • 2 knoflooktenen 
  • 200 g verse boontjes 
  • 4 blaadjes ijsbergsla 
  • 1 ei

 

  • 1 grote ui
  • 4 el panko
  • 200 g rode bonen 
  • 400 g tomatenblokjes 
  • olijfolie 
  • cayennepeper 
  • zout en peper 

 


Bereiden

Snipper het pepertje, de knoflook en de ui fijn. Meng er 1/3 van door het gehakt samen met het ei en de panko. Breng op smaak met zout en peper en vorm er 4 hamburgers van.

 

Fruit de rest van de ui, chili en knoflook  in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en rode bonen toe, laat 15 minuten onder het deksel pruttelen en breng op smaak met cayennepeper, zout en peper. 

 

Blancheer de verse boontjes 5 minuten in kokend, gezouten water. 

Bak de burgers goudbruin.

 

Warm de broodjes even op tot ze krokant zijn. Snijd ze doormidden en beleg met een blaadje ijsbergsla. Leg er een burger op en werk af met de boontjes en de pikante chilisaus. 

Kookboek

Toppers met gehakt

Debby De Mangelaere

In Toppers met gehakt, vind je 70 gehaktrecepten, voor elk wat wils: balletjes, burgers en worstjes, sauzen, vullingen ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.