Chiliburger met pikante saus uit Toppers met Gehakt

Heb jij aan een broodje hamburger voldoende als avondmaaltijd? Met deze pikante bonensaus erbij wel hoor!

Dit recept staat samen met nog 69 andere gehaktrecepten in het boek Toppers met gehakt. Eenvoudige familierecepten voor elke dag. Balletjes, burgers en worstjes, sauzen, vullingen en overschotels. Voor elk wat wils. 

Voor vier personen 

Bereiden totaal: 35 minuten. 

 

4 broodjes 

500 g gemengd gehakt 

1 chilipeper 

2 knoflooktenen 

200 g verse boontjes 

4 blaadjes ijsbergsla 

1 ei

1 grote ui

4 el panko

200 g rode bonen 

400 g tomatenblokjes 

olijfolie 

cayennepeper 

zout en peper 


Snipper het pepertje, de knoflook en de ui fijn. Meng er 1/3 van door het gehakt samen met het ei en de panko. Breng op smaak met zout en peper en vorm er 4 hamburgers van.


Fruit de rest van de ui, chili en knoflook  in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en rode bonen toe, laat 15 minuten onder het deksel pruttelen en breng op smaak met cayennepeper, zout en peper. 


Blancheer de verse boontjes 5 minuten in kokend, gezouten water. 

Bak de burgers goudbruin.


Warm de broodjes even op tot ze krokant zijn. Snijd ze doormidden en beleg met een blaadje ijsbergsla. Leg er een burger op en werk af met de boontjes en de pikante chilisaus. 



Toppers met gehakt

Gehakt is een echt succes: je maakt er eenvoudige gerechten mee die snel klaar zijn en waar iedereen dol op is. Smaakvolle schotels die mooi presenteren en toch vriendelijk zijn voor je budget.Bovendien: gehakt is superveelzijdig .........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.