Gehaktballetjes met erwten uit Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch

Gehaktballetjes met een rijke groentesaus uit het boek Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch. En de saus zit écht vol met groenten. Paprika, wortel, tomaten en erwten. Je ziet ze wel niet allemaal maar het zit er wel in. Dus de saus is nog gezond ook! 

Hoewel het eigenlijk een tapasgerecht is kan je de gehaktballetjes ook als avondmaaltijd eten met bijvoorbeeld pasta of rijst. 

PS. 500 gram gehakt is ruim voldoende als hapje voor 4 personen. 

Voor vier personen 

Bereiden totaal: 20 minuten. 

 

Voor de saus 

4 el olijfolie 

1 kleine groene en rode paprika, in kleine blokjes 

1 wortel, in kleine blokjes 

2 tomaten, in kleine blokjes 

1 kleine knoflookteentjes, fijngehakt 

zout en versgemalen peper 

200 ml groentebouillon

240 g erwten 


Voor de gehaktballetjes

1 ei

2 sneeen oudbakken casinobrood, in blokjes 

1/2 glas witte wijn 

zout

1 kg gehakt,  half-om-half 

2 el bloem


Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de groeten en knoflook 6 -8 minuten en breng ze op smaak met zout en peper. Pureer het groentemengel in een keukenmachine, doe het weer in de pan en verwarm het samen met de groentebouillon. 


Meng intussen in een bord het ei, het brood, de witte wijn en wat zout door elkaar. Voeg het gehakt toe en kneed er een glad vleesmengsel van. Doe de bloem op een bord, vorm gehaktballetjes van ca 4 cm doorsnede en wentel ze door de bloem. 

Verhit in een pan met hoge rand de resterende olijfolie op middelhoog vuur en bak daarin de gehaktballetjes rondom goudbruin. Leg de balletjes in de saus, zet het vuur wat hoger en laat de balletjes in 30 minuten gaar worden. Doe de erwten in de saus en laat ze 10 minuten meekoken. 

Serveer het gerecht heet in aardewerken schaaltjes. 



Recepten uit Barcelona

Stephan Mitsch

 

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee maar ook aan lekker eten .......

 

Lees verder voor meer informatie en recepten.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.