Gehaktballetjes met erwten

4 personen - 20 minuten

vlees - borrelhapje

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 1 ei
  • 2 sneeen oudbakken casinobrood, in blokjes 
  • 1/2 glas witte wijn 
  • zout
  • 1 kg gehakt,  half-om-half 
  • 2 el bloem

 

Voor de saus 

  • 4 el olijfolie 
  • 1 kleine groene en rode paprika, in kleine blokjes 
  • 1 wortel, in kleine blokjes 
  • 2 tomaten, in kleine blokjes 
  • 1 kleine knoflookteentjes, fijngehakt 
  • zout en versgemalen peper 
  • 200 ml groentebouillon
  • 240 g erwten 

 


Bereiden

Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de groeten en knoflook 6 -8 minuten en breng ze op smaak met zout en peper. Pureer het groentemengel in een keukenmachine, doe het weer in de pan en verwarm het samen met de groentebouillon. 

 

Meng intussen in een bord het ei, het brood, de witte wijn en wat zout door elkaar. Voeg het gehakt toe en kneed er een glad vleesmengsel van. Doe de bloem op een bord, vorm gehaktballetjes van ca 4 cm doorsnede en wentel ze door de bloem. 

Verhit in een pan met hoge rand de resterende olijfolie op middelhoog vuur en bak daarin de gehaktballetjes rondom goudbruin. Leg de balletjes in de saus, zet het vuur wat hoger en laat de balletjes in 30 minuten gaar worden. Doe de erwten in de saus en laat ze 10 minuten meekoken. 

Serveer het gerecht heet in aardewerken schaaltjes. 

Kookboek

Recepten uit Barcelona

Stephan Mitsch

Barcelona, Catalaanse hoofdstad aan zee, is een van de meest populaire reisbestemmingen. Wie aan Barcelona ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.