Quiche met gehakt, pompoen en pastinaak uit Toppers met Gehakt

Een herfstige quiche met pompoen en pastinaak op een laagje van kruidig gehakt.

Weer een heerlijk recept uit Toppers met gehakt.

Het recept is best bewerkelijk want pompoen schillen en schoonmaken kost even wat tijd. Beide groentes worden ook nog afzonderlijk geblancheerd. De beschreven 20 minuten bereidingstijd is dus wat aan de krappe kant. Om tijd te winnen blancheer je in 2 pannen tegelijk maar dan heb je weer wat meer afwas. Gelukkig wordt er kant-en-klare bladerdeeg gebruikt.

En als dan eenmaal de quiche in de oven staat heb je weer alle tijd voor anderen dingen zoals bijvoorbeeld met maken van een salade voor erbij.


Voor vier personen 

Bereiden: 20 minuten. Oven: 45 minuten

 

1 rol bladerdeeg

200 g gemengd gehakt

1/4 butternutpompoen

2 middelgrote pastinaken

1 sjalot

teentje knoflook

enkele takjes tijm

enkele takjes rozemarijn

4 eieren

200 ml room

nootmuskaat

olijfolie

boter

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de beboterde quichevorm met bladerdeeg. Bestrijk de randen met wat losgeklopt ei. Knip een rechthoek uit een el bakpapier ter grootte van de quichebodem en leg op de bodem. Verdeel er wat bakparels over en bak 1 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat even afkoelen.

 

Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Bak glazig in een beetje oljifolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Spoel de tijm en rozemarijn, houd enkele takjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng door het gehakt, breng op smaak met peper en zout.

 

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in lange parten. Schil de pastinaak en snijd in lange parten. Blancheer de groenten afzonderlijk 2 minuten in kokend gezouten water.

 

Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het gehakt over de quichebodem. Schik er de groenten op en schenk er het eimengsel bij.

 

Bak de taart in 30 minuten goudbruin in de oven. Snipper er de rest van de tijm en rozemarijn over en serveer warm.

 


Toppers met gehakt

Gehakt is een echt succes: je maakt er eenvoudige gerechten mee die snel klaar zijn en waar iedereen dol op is. Smaakvolle schotels die mooi presenteren en toch vriendelijk zijn voor je budget.Bovendien: gehakt is superveelzijdig .........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.