Quiche met gehakt, pompoen en pastinaak

4 personen - 65 minuten

quiche

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1/4 butternutpompoen
  • 2 middelgrote pastinaken
  • 1 sjalot
  • teentje knoflook
  • enkele takjes tijm

 

  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de beboterde quichevorm met bladerdeeg. Bestrijk de randen met wat losgeklopt ei. Knip een rechthoek uit een el bakpapier ter grootte van de quichebodem en leg op de bodem. Verdeel er wat bakparels over en bak 1 minuten in de oven. Haal de quichevorm uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat even afkoelen.

 

Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Bak glazig in een beetje oljifolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Spoel de tijm en rozemarijn, houd enkele takjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng door het gehakt, breng op smaak met peper en zout.

 

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in lange parten. Schil de pastinaak en snijd in lange parten. Blancheer de groenten afzonderlijk 2 minuten in kokend gezouten water.

 

Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het gehakt over de quichebodem. Schik er de groenten op en schenk er het eimengsel bij.

 

Bak de taart in 30 minuten goudbruin in de oven. Snipper er de rest van de tijm en rozemarijn over en serveer warm.

Kookboek

Toppers met gehakt

Debby de Mangelaere

Gehakt is een echt succes: je maakt er eenvoudige gerechten mee die snel klaar zijn en waar iedereen dol op is. ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.