Gehaktbrood Welligton uit Toppers met Gehakt

 

Met gehakt kan je echt alle kanten op. Serveer bijvoorbeeld bij een etentje deze sjieke Wellington. 

Zalm Wellington, beef Wellington of gehakt Wellington. Het gaat om het heerlijke jasje van bladerdeeg en de duxelles van paddenstoelen en kruiden die hier heel slim in het gehakt worden verwerkt. Wat een traktatie.

 

Combineer het gehaktbrood Wellington bijvoorbeeld met boerenkoolstamppot en een roerbak van spruitjes en appel. Dat gaat zo lekker samen. Dit recept is van Trine Hahnemann uit het boek Scandinavisch Comford food en vind je hier


Voor vier personen 

Bereiden: 35 minuten. Oven: 40 minuten


500 g puur rundergehakt

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

200 g bruine champignons, grof gehakt

2 takjes tijm

2 eieren

1 rol bladerdeeg

200 ml runderfond

1 kl maiszetmeel

1 el olijfolie

peper en zout

 

Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de champignons en de tijmblaadjes toe, stoof ze gaar, schep ze over in een kom en laat afkoelen. Blus de pan met runderfond en laat wat inkoken. Los het maiszetmeel op in een scheutje water, roer door de saus, laat binden en zet opzij. 

 

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat het even rusten. Meng het gehakt met de champignons en 1 ei, kruid met peper en zout en vorm er een lang gehaktbrood van. Verwarm de oven voor op op 180 graden. 

 

Rol het deeg open en leg het gehakt in het midden, in verticale richting. Snijd het deeg aan weerszjiden van het gehaktbrood dwars om de 2 centimeter in. Vouw de repen kruislings over het gehaktbrood en druk ze even aan waar ze overlappen. 

 

Klop het tweede ei los en kwast er het bladerdeeg mee in. Bak het gehaktbrood 40 minuten in de oven tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is. 

 

Warm de saus op en serveer het vlees met de saus. 

 


Toppers met gehakt

Gehakt is een echt succes: je maakt er eenvoudige gerechten mee die snel klaar zijn en waar iedereen dol op is. Smaakvolle schotels die mooi presenteren en toch vriendelijk zijn voor je budget.Bovendien: gehakt is superveelzijdig .........

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.