Gehaktbrood Welligton

4 personen - 35 minuten

vlees - ovenschotel

Ingrediënten

  • 500 g puur rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 200 g bruine champignons, grof gehakt
  • 2 takjes tijm
  • 2 eieren

 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 ml runderfond
  • 1 kl maiszetmeel
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

 


Bereiden

Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de champignons en de tijmblaadjes toe, stoof ze gaar, schep ze over in een kom en laat afkoelen. Blus de pan met runderfond en laat wat inkoken. Los het maiszetmeel op in een scheutje water, roer door de saus, laat binden en zet opzij. 

 

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat het even rusten. Meng het gehakt met de champignons en 1 ei, kruid met peper en zout en vorm er een lang gehaktbrood van. Verwarm de oven voor op op 180 graden. 

 

Rol het deeg open en leg het gehakt in het midden, in verticale richting. Snijd het deeg aan weerszjiden van het gehaktbrood dwars om de 2 centimeter in. Vouw de repen kruislings over het gehaktbrood en druk ze even aan waar ze overlappen. 

 

Klop het tweede ei los en kwast er het bladerdeeg mee in. Bak het gehaktbrood 40 minuten in de oven tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is. 

 

Warm de saus op en serveer het vlees met de saus. 

Kookboek

Toppers met gehakt

Debby de Mangelaere

Gehakt is een echt succes: je maakt er eenvoudige gerechten mee die snel klaar zijn en waar iedereen dol op is. ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.