Kookboeken maart 2018

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest inspirerende en opvallende nieuwe kookboeken die in maart 2018 worden verwacht. 

Auteur: Raphael Guillot

Uitgever: Deltas/Chantecler

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789044750829

Prijs: € 19,95

Verwacht: 20-03-2018

De perfecte barbecue van Raphael Guillot

Inhoud kookboek

 

Beleef de barbecue spirit in elk seizoen!

Ontdek meer dan 100 barbecuerecepten uit de hele wereld, inclusief de klassiekers uit Noord-Amerika, en laat je leiden door Rafa, de man achter de blog Le barbecue de Rafa, om verrukkelijke ribbetjes of garnalen op tafel te toveren. Van een essentiële basisuitrusting tot hoogwaardige producten en geheimen voor de perfecte bereiding... Met dit boek en een barbecuetang heb je de juiste tools in handen om een echte barbecuemeester te worden!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Rosie Reynolds

Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 176

ISBN: 9789048315833

Prijs: € 17,50

Verwacht: 01-03-2018

Kebab van Rosie Reynolds

Inhoud kookboek

Spies het aan een spies!

 

Van de originele Turkse döner tot Indonesische saté - iedereen houdt van kebab. Dit boek met meer dan 70 simpele recepten voor brochettes, sjaslieks, souvlaki en nog veel meer neemt u mee op een wereldreis vol smaken en ingrediënten.

Rooster die kip en gril die ananas! Of het nu gaat om Geroosterde bloemkool met tahindressing, Marokkaans gekruid lam, Harissasardines of Portugese espetada, deze malse spiesen, spannende sauzen en heerlijke platbroden transformeren de simpele kebab tot iets geheel nieuws.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Joke Boon

Uitgever: Nieuw Amsterdam

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 256

ISBN: 9789046823590

Prijs: € 24,99

Verwacht: 22-03-2018

Koken met kleur van Joke Boon

Inhoud kookboek

Eet jezelf vrolijk en gezond! 

 

Gezond eten: wie weet nog wat dat is? Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen, zonder ingewikkelde theorieën of formules. De kleur van een voedingsmiddel houdt verband met de voedingstoffen die het bevat: rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld, bevatten in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen. In dit boek vind je informatie én recepten in alle kleuren van de regenboog. De ruim 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel, maakbaar en perfect voor grauwe dagen. 

Joke Boon is journalist, kookboekenschrijver en receptontwikkelaar voor o.a. OKvlees.nl en Kesbeke tafelzuur. Van haar hand verschenen meerdere boeken, waaronder het succesvolle kookboek Bonen! (8.000 ex. verkocht).

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Lonely Planet

Bindwijze: Paperback

Pagina's: 224

ISBN: 9789021567709

Prijs: € 15,-

Verwacht: 27-03-2018

Lonely Planet Beste Bowlfood ter Wereld

Inhoud kookboek

Dit zijn de lekkerste bowlfoodgerechten uit de hele wereld, verzameld door Lonely Planet. Van ontbijt tot dessert: dit aantrekkelijke kookboek bevat 100 authentieke recepten die je eet in een kom. Lonely Planet Beste bowlfood ter wereld bevat allemaal eenvoudige, handige en gezonde gerechten, variërend van gekruide kippensoep uit Algerije en Maleisische laksa tot Persizche salad bowls en de beroemde pho uit Vietnam. Met helder beschreven bereidingswijzen en inspirerende foto's. Tover in een handomdraai het heerlijkste exotische bowlfood op tafel met dit fraaie boek van Lonely Planet.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Antonia Kogl

Uitgever: Good Cook B.V.

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 272

ISBN: 9789461431820

Prijs: € 24,95

Verwacht: 01-03-2018

Recepten uit Wenen van Antonia Kogl

Inhoud kookboek

Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad bekend uit het decor van keizerin Sissi, is momenteel een van de meest opkomende reisbestemmingen. Wie aan Wenen denkt, denkt aan 'Wiener Schnitzel' en 'Sachertorte'. Toch heeft de stad in culinair opzicht zoveel meer te bieden: van spinaziestrudel met mierikswortelsaus tot gepaneerde haantjes. 

'Recepten uit Wenen' is door de prachtige sfeerfotografie meer dan alleen een kookboek. Na het bezichtigen van de Stephansdom en Schloss Schönbrunn, geniet je van een maaltijd in een van de vele traditionele of moderne restaurants die worden uitgelicht in dit boek. 

Proef braadstuk met aardappelpuree, Weense goulash, 'krautfleckerl', vijgen met rilette van spek, ijs van ricotta met peer & dille en de legendarische abrikozenknödel. Bovendien zijn de beste recepten van de meest iconische restaurateurs van deze prachtige stad aan de Donau opgenomen.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Ruth Rogers

Uitgever: Kosmos Uitgevers

Bindwijze: Paperback

Pagina's: 320

ISBN: 9789021567761

Prijs: € 29,99

Verwacht: 01-03-2018

River cafe van Ruth Rogers

Inhoud kookboek 

Het jubileumboek van 30 jaar River Café: simpel, modern, Italiaans kookboek.

 

River Café is al 30 jaar het meest bekende restaurant van Londen. En dat vieren we met dit werkelijk prachtige jubileumkookboek River Cafe 30. Simpele, modern Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen: dat is de kracht van de keuken van River Café. River Cafe 30 bevat de lekkerste 90 recepten van toen + 30 compleet nieuwe recepten. De must have voor alle foodies.

 

River Café in Londen is een van de bekendste restaurants ter wereld, van eigenaren en topchefs Rose Gray (zij overleed in 2010) en Ruth Rogers. River Café is de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt. 

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comUitgever: Veltman Uitgevers B.V.

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 428

ISBN: 9789048315567

Prijs: € 30,-

Verwacht: 12-03-2018

The Really Quite Good British Cookbook

Inhoud kookboek

Dit boek is een mooi voorbeeld van de huidige Britse culturele en culinaire mix en viert deze prachtige smeltkroes van keukens, onder aanvoering van de honderd koks, bakkers en chef-koks die we hier bijeengebracht hebben en die zo gul zijn om de gerechten die ze maken voor de mensen van wie ze houden met ons te delen. U komt hier bekende Britten tegen, maar ook minder bekende, die binnen hun eigen huishouden of gemeenschap absoluut culinaire sterren zijn.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Jigal Krant

Uitgever: Nijgh & van Ditmar

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 300

ISBN: 9789038803548

Prijs: € 34,99

Verwacht: 20-03-2018

TLV van Jigal Krant

Inhoud kookboek

Eten we nou in een discotheek, of dansen we in een restaurant?!' vroeg mijn Nederlandse tafelgenoot zich verwonderd af, terwijl een in minirok gestoken schone stond te swingen boven zijn dampende lamsshoarma. Het was zijn eerste kennismaking met het nachtleven van Tel Aviv, waar alle vormen van vermaak naadloos in elkaar overvloeien.

 

Nergens wordt het leven uitbundiger gevierd dan in Tel Aviv, de vrolijkste en tolerantste stad van het Midden-Oosten. De kuststad is het paradijs op aarde: het hele jaar door geweldig weer, prachtige stranden, toonaangevende musea, unieke architectuur en een florerende economie. De inwoners zijn knap, jong, creatief, en stralen een tomeloze levenslust uit.

 

Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel, sjaksjoeka en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking en de Arabische buren. Het resultaat is een inventieve fusion-keuken zonder regels en taboes.

 

TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. Denk: paarse tabouleh, visshoarma, ratatouille in een pita, bietencarpaccio, gegrilde avocado en risotto van freekeh. TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto's wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Russell Norman

Uitgever: Karakter Uitgevers Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 320

ISBN: 9789045213576

Prijs: € 29,99

Verwacht: 29-03-2018

Venetië van Russell Norman

Inhoud kookboek

Van de auteur van de bestsellers én Kookboek van het jaar-winnaars Polpo en Spuntino.

Venetië van Russell Norman biedt een zeldzaam en intieme kijk in het leven en de keuken van Venetië. Het biedt 4 seizoenen genieten van de authentieke Venetiaanse keuken.

 

Een jaar lang heeft Norman de stad in zich opgenomen, geproefd en beleefd om zo tot de kern van het échte Venetië en de omliggende streek te komen. Zo heeft hij zich de authentieke smaken en culinaire tradities van de regio eigen weten te maken.

De rustieke keuken in het residentiële deel van de stad, waar de was in de smalle straatjes hangt te drogen en waar de bewoners de moeite niet nemen om hun deuren op slot te doen, is de perfecte plek om het échte Venetië te leren kennen. Venetië neemt je mee in deze Italiaanse sferen en laat je 130 recepten ontdekken die de eenvoudige, maar prachtige smaken van Venetië illustreren. Iedere smaak is vertegenwoordigd in de overheerlijke Italiaanse familiekeuken.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Bas Robben

Uitgever: Good Cook B.V.

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 224

ISBN: 9789461431837

Prijs: € 24,95

Verwacht: 08-03-2018

Vet van Bas Robben

Inhoud kookboek

Bas Robben weet het zeker: vet is lekker. Vet maakt bovendien gelukkig. Alle reden om na Zuur te duiken in zijn tweede kookboek 'Vet'. Vet geeft een gerecht niet alleen smaak, het heeft ook een functie in de keuken. En dus gaan we conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken. 

In 'Vet' tref je niet alleen spannende recepten, maar ontdek je bijvoorbeeld ook de functie van boter in bladerdeeg. Vet conserveert je zelfgemaakte rilette, maakt je Utrechtse sprits bros, geeft een krokant laagje aan je friet en geeft textuur aan je mayonaise. Bas duikt in de verschillen tussen verzadigde en onverzadigde vetten en gebruikt onder andere reuzel, schmaltz, ossenwit, ghee en zelfgekarnde boter. 

Met goede en leuke theoretische achtergrondinformatie, leer je klassiekers als confit de canard, Zeeuws spek en Italiaanse lardo maken, maar ook aantrekkelijke recepturen als Taiwanees gefrituurde kip met veel te veel witte peper, softijs van mascarpone met granaatappelmelasse en Japanse ramen met een flinke lepel reuzel. Natuurlijk sluit Bas af met een paar lekkere cocktails waarin vet ook een rol speelt.

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: K Stottinger

Uitgever: Forte Culinair

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 192

ISBN: 9789462501966

Prijs: € 19,99

Verwacht: 14-03-2018

Wrap 'n Roll van K. Stottinger

Inhoud kookboek

Het uiterlijk is niet onbelangrijk maar het gaat om de binnenkant en dat geldt niet alleen voor mensen. Of het nu een dim sum is, een wrap, taco, loempia of ravioli: de smakelijke vullingen maken deze rolls zo onweerstaanbaar. 

 

Elke keuken kent voedsel dat je vult, inpakt en oprolt. Karin Stöttinger verzamelde de beste recepten van Azië tot Europa en Mexico en creëerde zo dit buitengewoon originele kookboek. Met crispy gefrituurde wontons uit China, zoete aardbeienrolletjes of een duck-wrap in een Aziatische pancake. De recepten zijn niet ingewikkeld en meestal zet je de gerechtjes in een paar minuten op tafel.

 

Het ideale fingerfood voor picknicks en feestjes: food to share!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.comAuteur: Jonas Cramby

Uitgever: Good Cook B.V.

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 176

ISBN: 9789461431844

Prijs: € 19,95

Verwacht: 19-03-2018

Tosti & Toast van Fern Green

Inhoud kookboek

De yakitori spies en het gegrilde buikspek zijn volledig geïntegreerd in onze westerse samenleving. Deze van oorsprong Japanse grilltechnieken geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit. 

Niets simpeler dan een Korean BBQ waarbij een 'ssam' (wrap) of slablaadje wordt gevuld met een aantal ingrediënten, behalve dat je het in een keer in je mond moet stoppen! Start traditioneel met 'yukhoe' (tartaar) en sluit af met 'naengmyeon' (noedels in koude bouillon). Garneer met rijst, kimchi en andere bijgerechten en je eet tegelijkertijd verfijnd en bruut, eenvoudig en geavanceerd. 

Het drinken van alcohol of groene thee is gebruikelijk bij het eten van Japanse gerechtjes. Recepten voor 'izakaya' (pubfood) en 'otsumami' (borrelhapjes) mogen dan ook niet ontbreken in dit boek. Met dit boek in de hand beheers je de kunst van Japans grillen!

 

Ga voor meer informatie naar Bol.com