Paarse broccoli met pittige amandelcrunch uit Sicilië van Giancarlo en Katie Caldesie

Hebben wij weer! Staat eindelijk het eten op tafel, is de bimi koud. Hoe doen andere foodbloggers dat toch?

Koken is onze hobby net als bloggen, maar lekker eten ook. Tegen de tijd dat de foto's gemaakt zijn, is het eten vaak koud en in opgewarmd eten uit de magnetron hebben we echt geen zin als we zo lekker gekookt hebben. 

Voor dit recept gebruikten we bimi, of aspergebroccoli, in plaats van paarse broccoli. Doordat de bimi koud was kwamen de smaken niet goed tot hun recht en was de amandelcrunch niet meer crunchy. Het recept is eenvoudig en snel te maken dus we geven het jullie toch. Wel meteen opeten hoor!


Voorwoord van de auteur

 

Sicilianen zijn dol op hun kruisbloemige groenten en er is gedurende het hele jaar altijd wel eentje verkrijgbaar, zoals broccoli, bloemkool of romanesco. Deze krokante topping werkt bij allemaal. Mijn favoriet is de paarse broccoli, omdat deze vol smaak zit, snel gaar is en aan het eind van de winter, het begin van de lente verkrijgbaar is, terwijl andere lentegroenten nog even op zich laten wachten.

 

Voor 6 tot 8 personen   

Bereiden: 15 minuten                   

                            

400g paarse broccoli

3el extra vergine olijfolie

Zout en versgemalen zwarte peper

25g amandelschaafsel

1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt

Fijngeraspte schil van ¼ onbespoten citroen

Snufje chilivlokken of gehakte verse chilipeper

 


Bereidingswijze

Maak eerst de topping. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en rooster het amandelschaafsel in 5 minuten bruin, of rooster het in een droge koekenpan. Haal uit de oven of van het vuur en laat afkoelen. Maal kort in een foodsprocessor of hak grof met de hand. Meng met de knoflook, de geraspte citroenschil en de chili in een kom.

 

Verwijder de taaie steeltjes van de broccoliroosjes en halveer grote roosjes in de lengte. Stoom of kook de broccoliroosjes in 3 tot 4 minuten beetgaar. Giet af en leg in een warme serveerschaal. Meng met de olie, zout en peper en roer de pittige amandelen erdoor. Serveer direct.


Sicilië van Giancarlo en katie Caldesie

Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de ....

 

Lees verder voor meer informatie en recepten. Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.