
4 personen - 30 minuten
borrelhapje - snack - vis
Ingrediënten
- 750 g witvisfilet
- 2 handjes panko
- 100 ml kokosmelk
- 2 el lekkere kerrie
- paar takjes verse koriander
- wat plantaardige olie
- zout en peper uit de molen
- partjes limoen
Dipsausje:
- 3 el mayonaise
- 1el vloeibare honing
- scheut sriracha
- 1 uitgeperste knoflookteen
- 1 el fijngehakte koriander
Bereiden
Oven 200 graden.
Snij de vis in stukjes van 4 cm. Bestrooi met zout en peper. Doe in een grote kom, voeg kerrie en fijngehakte koriander toe, hussel goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij, schep goed om en giet eventueel overtollig vocht weer af.
Doe de panko in een diep bord.
Wentel de visblokjes erdoor en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Begiet of spray met een klein beetje olie.
Bak 10 minuten in de oven. Zet eventueel ook de grillstand aan als ze te bleek blijven naar je zin.
Dipsaus: Roer alle ingrediënten door elkaar.
Bestrooi de visnuggets uit de oven desgewenst nog heel lichtjes met zout.
Kookboek

Het Grote Oven Handboek van Karin Luiten
Karin Luiten
De oven is je beste vriend. Wat eenvoudige voorbereidingen, gerecht, hup, zo de oven in en je hebt er verder geen omkijken ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.