Thaise visnuggets

Uit Het Grote Oven Handboek van Koken met Karin

Bak ze 10 minuten in de oven of, als je een lekker bruin korstje wil, een paar minuten in de frietpan.


Ingrediënten voor 4 personen 

750 g witvisfilet

2 handjes panko

100 ml kokosmelk

2 el lekkere kerrie

paar takjes verse koriander

wat plantaardige olie

zout en peper uit de molen

partjes limoen 

 

Dipsausje:

3 el mayonaise 

1el vloeibare honing 

scheut sriracha 

1 uitgeperste knoflookteen 

1 el fijngehakte koriander 

 

Oven 200 graden.

Snij de vis in stukjes van 4 cm. Bestrooi met zout en peper. Doe in een grote kom, voeg kerrie en fijngehakte koriander toe, hussel goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij, schep goed om en giet eventueel overtollig vocht weer af. 

Doe de panko in een diep bord. 

Wentel de visblokjes erdoor en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Begiet of spray met een klein beetje olie. 

Bak 10 minuten in de oven. Zet eventueel ook de grillstand aan als ze te bleek blijven naar je zin. 

Dipsaus: Roer alle ingrediënten door elkaar. 

Bestrooi de visnuggets uit de oven desgewenst nog heel lichtjes met zout.


Het Grote Oven Handboek van Karin Luiten



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.