Rode Thaise curry met biefstuk uit de Koken en Genieten van juni 2018


Deze curry is ontzettend lekker maar behoorlijk pittig. Het extra pepertje kan je natuurlijk gewoon weglaten, dat is geen probleem. 

Wij aten er naanbrood bij om in de curry te dopen. Misschien geen heel geschikte combinatie maar voor ons was het prima.

 

Ingrediënten voor 4 personen 

1 zoete aardappel, in blokjes

350 g vastkokende aardappel, in blokjes 

1 teentje knoflook, fijngehakt 

3 el olie

zout en peper 

2 el rode currypasta 

200 ml kokosmelk 

500 g paksoi, bladgroen en stelen apart in reepjes

2 el cashewnoten, geroosterd in een droge pan

2 flinke biefstukken 

1/2 bakje verse koriander

1 rode peper, in halve ringen, eventueel zaadlijsten verwijderd

 

Bereidingswijze

Verhit 2 el olie in een pan. Fruit er de zoete aardappel, de aardappel en de knoflook in. Breng op smaak met zout, voeg de rode currypasta toe en bak ca. 1 minuut al roerend. Blus af met 300 ml water en de kokosmelk. Breng aan de kook en kook afgedekt 8-10 minuten op laag vuur.

Voeg de witte reepjes van de paksoi toe aan het aardappelmengsel en kook 3-4 minuten mee. 

Verhit 1 el olie in een pan en bak de biefstukken ca. 2 minuten per zijde. Neem uit de pan en laat ca. 5 minuten rusten. Snijd daarna in dunne plakjes. 

Roer het groen van de paksoi door de curry en breng op smaak met zout. Bestrooi met de cashewnoten, rode peper en de koriander. 


Koken en genieten juni 2018

Overzicht

Tijd voor de barbecue!

Verse groene kruiden

Zomers zoet met aardbeien

Lekker licht Aziatisch

Zonnig weekendmenu



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.